Nov zamik za hitro cesto

Projektne dokumentacije za traso nadaljevanja hitre ceste od Jagodja do Lucije še ne bodo dopolnili. Neizbrani trojček podjetij (Irgo Consulting, Lineal in Gradis BP), ki se je potegoval za posel, se je še drugič pritožil na izbiro Darsa.

Po vrsti pritožb in revizij pri gradnji predora Markovec in hitre 
ceste od Kopra do Izole se zdaj zgodba začenja ponavljati na 
odseku od Jagodja do Lucije. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Po vrsti pritožb in revizij pri gradnji predora Markovec in hitre ceste od Kopra do Izole se zdaj zgodba začenja ponavljati na odseku od Jagodja do Lucije. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ISTRA, LJUBLJANA > Po vrsti pritožb in revizij pri gradnji predora Markovec in hitre ceste od Kopra do Izole se zdaj zgodba začenja ponavljati na odseku od Jagodja do Lucije. Projektanta, ki bo dopolnjeval dokumentacijo za nadaljevanje hitre ceste, izbirajo že od konca lanskega avgusta. Neizbrana trojica podjetij Irgo Consulting, Lineal in Gradis BP pa je zdaj vložila že drugi zahtevek za revizijo. Ne strinja se z izbiro Darsa, ki je posel podelila deveterici podjetij PNZ, PA-NG, LUZ, Econo, Promico, Geoinženiring, GI ZRMK, Arhitektura in Igikon, čeprav je bila njihova ponudba dražja. Skupina podjetij bi posel opravila za 317.336 evrov, trojček pa za 313.192 evrov.

Dars je izbiro utemeljil s tem, da Irgo Consulting, Lineal in Gradis BP niso predložili zahtevanih referenc. Imeti bi morali izkušnje s projektiranjem 250 metrov dolgega mosta ali viadukta oziroma 100-metrskega pokritega vkopa, predora ali galerije. V podjetjih trdijo, da pogoj izpolnjujejo, v Darsu pa menijo drugače.

Že po prvi pritožbi trojčku podjetij niso ugodili in posel vnovič podelili deveterici. Zdaj so Irgo Consulting, Lineal in Gradis BP vložili nov zahtevek za revizijo, kar bo dokončno izbiro še zamaknilo.

Po napovedih Darsa naj bi gradbeno dovoljenje za hitro cesto od Jagodja do Lucije pridobili še letos, prihodnje leto pa naj bi cesto tudi že začeli graditi.

HR


Najbolj brano