Nič več lukenj in tavanja v temi

Prebivalci Olma so že večkrat opozorili, da odsek tamkajšnje Dolinske ceste med ovinkom pri stanovanjski soseski nizkih vrstnih hiš in hipermarketom Mercator kliče po nujni obnovi. Cestišče, kjer so udarne jame vsa ta leta zgolj krpali z začasnimi asfaltnimi zaplatami, in pomanjkanje razsvetljave bodo - kot kaže - kmalu preteklost.

Na območju, kjer se sekata Dolinska cesta in cesta Istrskega odreda, bodo kmalu zgradili krožišče  Foto: Nataša Hlaj
Na območju, kjer se sekata Dolinska cesta in cesta Istrskega odreda, bodo kmalu zgradili krožišče  Foto: Nataša Hlaj

OLMO > V koprski občini že iščejo izvajalca sanacijskih posegov. Morebitni interesenti lahko svojo ponudbo oddajo do 21. julija, dela pa bodo morali skleniti v 45 dneh oziroma do konca septembra.

Izbrani gradbinec bo moral na odseku med drugim urediti krožišče med Dolinsko cesto in cesto Istrskega odreda, kar bo prispevalo k umiritvi prometa na tem območju. Ob zdaj precej poškodovanem cestišču je predvidena ureditev odvodnjavanja, preplastitev vozne površine in gradnja pločnika.

Na odseku naj bi namestili tudi deset uličnih svetilk. Pešci se zdaj v večernih urah namreč sprehajajo v trdi temi. Domačini so sicer upali, da bodo v tej fazi poskrbeli tudi za razsvetljavo v ulicah med vrstnimi hišami, vendar ta naložba zdaj še ni na vrsti.

Z napovedano obnovo Dolinske ceste so se zopet pojavile informacije, da bo podjetje Hofer vendarle obudilo načrte za gradnjo svojega diskonta na tem območju. Pred leti smo večkrat poročali, da želi ta nemška trgovskega družba nove prodajne površine umestiti na gramozno površino na ovinku, kjer se sekata Dolinska cesta in cesta Istrskega odreda. Zemljišče je že v njihovi lasti. V Hoferju so načrte potrdili in dodali, da želijo čim prej dobiti vsa potrebna dovoljenja.

“V bližnji okolici nameravamo v primeru gradnje obnoviti komunalno ureditev. Slednje je določeno v občinskem programu ureditve, ki je še v sprejemanju. Z gradnjo bomo pričeli po sprejetju omenjene pogodbe in pridobitvi ustreznih dovoljenj,” napovedujejo v Hoferju.

Novo poslovalnico nameravajo zgraditi tudi na zemljišču na Bivju, nasproti nekdanje tovarne Kemiplas. Pojasnjujejo, da bodo naložbo zagnali, ko bo za to območje sprejet občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) in bodo imeli v rokah tudi druga upravna dovoljenja. NH


Najbolj brano