Nič novega o cesti Koper-Dragonja

Dars še preučuje predlagane izboljšave Šmarske ceste, da bi zdržala še slabo desetletje, prav tako še vedno tehta smiselnost gradnje alternativne trase hitre ceste.

Dars še preučuje predlagane izboljšave Šmarske ceste, da bi zdržala še slabo desetletje, prav tako še vedno tehta smiselnost gradnje alternativne trase hitre ceste.

 Foto: Jaka Jeraša
Dars še preučuje predlagane izboljšave Šmarske ceste, da bi zdržala še slabo desetletje, prav tako še vedno tehta smiselnost gradnje alternativne trase hitre ceste.  Foto: Jaka Jeraša

ISTRA, LJUBLJANA> 27. maja so se minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, predstavniki Darsa in štirje istrski župani na sedežu koprske občine dogovorili, da bo Dars preučil, ali bi sedanjo cesto do Dragonje lahko izboljšali do te mere, da bi zdržala do leta 2024 ali 2025 (takšno rešitev je predlagal koprski župan Boris Popovič).

Minister Gašperšič je zagotovil, da bo Darsu to uspelo že v enem mesecu, ki se je iztekel včeraj, o morebitnih izsledkih pa ni bilo ne duha ne sluha. Na Darsu so nam pojasnili, da so jim prometno študijo z dopisom naročili šele 8. junija. Po tej logiki imajo čas za objavo izsledkov do 9. julija, preučiti pa morajo predlagane izboljšave Šmarske ceste in vnovič pretehtati smiselnost gradnje alternativne trase hitre ceste Izola-pod Baredi-Bandel-Dragonja.

“Analizo še izdelujemo in je ne moremo komentirati,” so nam včeraj sporočili. Znano pa je, da nad omenjeno alternativno traso hitre ceste Izola-Dragonja vihata nos tako Dars kot infrastrukturno ministrstvo, nad predvideno hitro traso Jagodje-Lucija istrski župani, Popovič pa tudi nad novo traso Koper-Dragonja, za katero še niso sprejeli niti državnega prostorskega načrta. MC


Najbolj brano