Nevada Turizem bi kupila hotel Marita

Portoroški hotel Marita bo kmalu šel na prvo dražbo. Podjetje Nevada Turizem, ki je ta hotel spomladi vzelo v najem, je že pokazalo načelen interes za nakup, vse pa bo odvisno od cene.

Hotel Marita je v sezoni dobro posloval, kar je najemnike, 
družbo Nevada Turizem, še dodatno spodbudilo k razmišljanju o morebitnemu nakupu.   Foto: Sonja Ribolica
Hotel Marita je v sezoni dobro posloval, kar je najemnike, družbo Nevada Turizem, še dodatno spodbudilo k razmišljanju o morebitnemu nakupu.  Foto: Sonja Ribolica

PORTOROŽ > Slabo leto od začetka stečajnega postopka za Hotel Marita bo stečajna upraviteljica skušala najti kupca za hotel. “Glede dražbe za Hotel Marita čakam na sklep sodišča. Naprodaj bo po tržni ceni,” pravi stečajna upraviteljica Marina Marinc Pilej. Tržna vrednost tega štirizvezdičnega hotela v vznožju griča sv. Lovrenca, v bližini hotela Lucija, je bila ocenjena na 5,6 milijona evrov.

Ta hotel s 83 sobami je že lani, ko je stečajna upraviteljica iskala najemnika zanj, vzbudil kar nekaj zanimanja. Prispele so štiri ponudbe, najboljšo je oddalo podjetje Nevada Turizem, ki je v lasti Casinoja Riviera, in tako dobilo hotel v najem za eno leto.

Najemniki s predkupno pravico

Najemnino so poravnali takoj, za vse, kar je bilo treba postoriti za ponovno odprtje hotela, so porabili več kot 100.000 evrov. Osrednji del hotela so tako za goste odprli konec februarja, Nevada Turizem pa je dobila tudi predkupno pravico zanj.

Direktor Mitja Peternel je tedaj povedal, da se bodo o morebitnem nakupu hotela odločili potem, ko bodo videli, kako jim bo šlo. Po letošnji sezoni te dileme ni več. “Z zasedenostjo hotela smo zadovoljni. Tako stečajni upraviteljici kot DUTB, ki je ločitvena upnica, smo sporočili, da smo načelno pripravljeni kupiti hotel, seveda pa ne za nerazumno ceno. Naša končna odločitev bo odvisna od cene in pogojev za nakup,” zdaj pravi Peternel.

Kar nekaj interesa

Na prvi dražbi za hotel pa po vsej verjetnosti ne bodo sami, interesentov je menda kar nekaj. “Za hotel Marita je veliko povpraševanja, seveda pa je prodaja odvisna od prodajne cene, ki je tudi v domeni ločitvenega upnika,” še dodaja stečajna upraviteljica. S 5,6 milijona evrov je Družba za upravljanje terjatev največja (in hkrati tudi ločitvena) upnica Hotela Marita v stečaju. Mnenja k predlogu za dražbo še ni poslala. SONJA RIBOLICA


Najbolj brano