Nekoč sodelavca, zdaj tekmeca

Poleg Petra Bossmana (SD) je kandidaturo za župana v Piranu napovedal tudi njegov nekdanji svetovalec Sebastjan Jeretič, ki ga tja pošilja Boris Popovič. Najverjetneje bosta kandidirala tudi Tomaž Gantar (Desus) in Irena Dolinšek (Oljka). Meira Hot (SD) je kandidaturo zanikala, čeprav so v Piranu glasne govorice, da bo kandidirala namesto Bossmana.

 Iz ozadja se bo Sebastjan Jeretič poskušal prebiti v prvo vrsto; na fotografiji po lokalnih volitvah leta 2010 v družbi zmagovalca Petra Bossmana in nekdanje  županje Vojke Štular   Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Iz ozadja se bo Sebastjan Jeretič poskušal prebiti v prvo vrsto; na fotografiji po lokalnih volitvah leta 2010 v družbi zmagovalca Petra Bossmana in nekdanje županje Vojke Štular  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PIRAN > Na kakšen način bo Sebastjan Jeretič kandidiral, bo zbiral podpise in šel kot samostojni kandidat ali bo kandidat kakšne stranke, še ni jasno. Trenutno je na dopustu in se bo strategije lotil, ko se vrne. “Rad bi na podlagi znanja in izkušenj pokazal dobro politiko,” je pojasnil.

Ker se je pred dobrim letom protestno izselil iz Pirana v Koper, ker da želi svojim otrokom dobro, pri tem pa ga je v službo vzel koprski župan Boris Popovič, nas je zanimalo, kje ima stalno bivališče. Pojasnil je, da biva še vedno v Piranu, da je v Kopru zgolj začasno prijavljen. Prav tako je še vedno član stranke SD. “V SD že leta nisem plačal članarine, pa me še vedno niso vrgli iz stranke,” pravi Jeretič.

Ivančić proti Popovičevim satelitom

Napoved Jeretičeve kandidature je mnoge nasmejala. “Kar naj pridejo in bodo tudi v naši občini maske dokončno padle. Vsi vemo, kdo je Jeretič in kdo je Popovič in njuni imeni imata pri nas negativen prizvok. Mi bomo sami odločali, kdo bo vodil našo občino, ne verjamem, da si kdorkoli želi Popoviča in njegovih satelitov,” pravi predsednik KS Portorož in občinski svetnik Slavko Ivančić. Na zadnjih volitvah je podpiral Gašparja Gašparja Mišiča in bil izvoljen na njegovi listi Neodvisen.si, vendar sta z Andrejo Humar pred časom izstopila. Ivančić že zbira ekipo ljudi, ki bodo šli tudi na te volitve. Kot županskega kandidata bi najraje videl Tomaža Gantarja, ki ne skriva, da ga mesto župana bolj zanima kot poslanska funkcija. Portorožani so proti prihodu Popoviča predvsem zato, ker ne želijo, da bi koprski hišni gradbinec Anto Guberac nadgradil objekte v centru Portoroža in tja preselil celo igralnico Adonis.

Bossmana pa ne moremo podpreti, ker ni dovolj odločen. Je krasen človek, vendar nima dovolj odločnosti. Poleg tega je ta naveza z družino Hot res precej prisotna,” pravi Ivančić. Svojega kandidata za župana bo imela tudi piranska Oljka. Po neuradnih informacijah naj bi to bila Irena Dolinšek, ki tega še ne želi komentirati.

Hotova pravi, da ne bo kandidirala

V Piranu so se pojavile tudi informacije, da bi na županskih volitvah utegnila kandidirati sedanja podžupanja Meira Hot. “To ne drži. Piranski odbor SD je na predsedstvu soglasno podprl kandidaturo Petra Bossmana, to morajo zdaj potrditi še člani SD na konvenciji,” pravi Hotova. Dodaja, da z Bossmanom korektno sodeluje in da je njun odnos odličen. “Župan ima vso moje zaupanje, podporo in zvestobo. Verjamem, da enako zaupanje uživa tudi pri volivcih in bo oktobra ponovno izvoljen,” še pravi.

Glede Jeretičeve kandidature pa pravi samo, da ima vsak pravico biti voljen in kandidirati, zadnjo besedo pa imajo volilci. Tudi Bossman ima glede Jeretičeve kandidature podobne poglede; če bo kandidiral, mu bo kot ostalim tekmecem zaželel veliko sreče v predvolilnem boju. To, da mu je Jeretič pred štirimi leti pomagal do županske funkcije in najbrž ve veliko stvari, Bossman ne šteje za njegovo prednost: “Ker občino vodim transparetno in nič ne skrivam, so vse informacije o meni in mojem delu dostopne vsem občanom.”

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano