Nekdanjo Srednjo tehniško šolo dobi Fakulteta za management

Nekdanjo Srednjo tehniško šolo v Kopru dobi Fakulteta za management (FM) Univerze na Primorskem, je sklenila vlada na današnji seji.

Nekdanjo Srednjo tehniško šolo v Kopru dobi Fakulteta za 
management (FM) Univerze na Primorskem, je sklenila vlada  
na današnji seji. Foto: Nataša Hlaj
Nekdanjo Srednjo tehniško šolo v Kopru dobi Fakulteta za management (FM) Univerze na Primorskem, je sklenila vlada na današnji seji. Foto: Nataša Hlaj

LJUBLJANA > Vlada je z Univerzo na Primorskem sklenila pogodbo o “brezplačni odsvojitvi nepremičnin” nekdanje lokacije Srednje tehniške šole Koper, so danes sporočili iz Urada vlade za komuniciranje.

S preselitvijo FM (ta deluje na Cankarjevi ulici 5 v Kopru) v kompleks nekdanje Srednje tehniške šole se dolgoročno rešuje tudi prostorska problematika Pedagoške fakultete, ki bo lahko na Cankarjevi 5 v prostorih, ki jih bo izpraznila FM, izvajala svojo dejavnost brez potrebe po najemanju dodatnih prostorov, so zapisali v sporočilu za javnost.

Kompleks Srednje tehnične šole je že bil na javni dražbi, vendar se ni prijavil noben dražitelj. Gre sicer za šolsko stavbo, delavnice, telovadnico in del skupnega dvorišča.

Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti v 24. členu omogoča brezplačno odsvojitev nepremičnega premoženja države na pridobitelja javnega prava, če je to v javnem interesu. Javni interes je izkazan z izvajanjem izobraževalne visokošolske dejavnosti FM, ki se trenutno nahaja na dveh lokacijah, od teh je lokacija Cankarjeva 5 v Kopru prvotno namenjena dejavnosti Dijaškega doma Koper, ki bo z delno izpraznitvijo prostorov na Cankarjevi 5 v Kopru pridobil nekaj svojega nekdanjega prostora, so zapisali v sporočilu za javnost.

NR


Najbolj brano