Nasipa ne bo, parkirna mesta ostajajo

V koprski občinski upravi in v Komunali Koper so si premislili. Protipoplavne varnosti na peščenem parkirišču za tržnico ne bodo zagotovili z gradnjo nasipa, kot so napovedali pred tednom dni, temveč z dvigom celotne parkirne površine za nekaj deset centimetrov.

Namesto gradnje protipoplavnega nasipa so se v občinski 
upravi in komunali odločili za dvig celotne parkirne površine 
z nasutjem gramoza. Foto: Ilona Dolenc
Namesto gradnje protipoplavnega nasipa so se v občinski upravi in komunali odločili za dvig celotne parkirne površine z nasutjem gramoza. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > To je tudi razlog, da so vozniki danes zjutraj ob uvozu na desno polovico peščenega parkirišča naleteli na zapornico. Ta del parkirišča bo zaprt še do konca tedna.

Še pred tednom dni je veljalo, da bo zaradi gradnje protipoplavnega nasipa umanjkala zadnja vrsta parkirnih mest, zdaj pa so v občini in komunali spremenili načrte. “Med pravljalnimi deli za izvedbo protipoplavnega nasipa smo spremljali posledice obilnega deževja in plimovanja morja ter ugotovili, da je z drugimi posegi možno zagotoviti še večjo protipoplavno varnost, ne da bi se zmanjšalo skupno število parkirnih mest,” so v imenu obeh ustanov sporočili iz Mestne občine Koper.

Tako bodo, namesto da bi gradili nasip, z nanosom gramoza dvignili vso parkirno površino za nekaj deset centimetrov. Po prvih ocenah bodo nasuli za približno 50 tovornjakov materiala. Na desni polovici parkirišča naj bi ta poseg opravili do konca tedna.

Imetnikom posebnih parkirnih abonmajev, ki v času del ne bodo našli prostega parkirnega mesta, sporočajo, naj abonma uporabijo na parkirišču ob stadionu Bonifika.

ID


Najbolj brano