Naprodaj Barbara in Oleander

Še dva hotela v piranski občini bosta dobila nove lastnike. Premogovnik Velenje bo zainteresirane še ta mesec povabil k oddaji ponudb za več nepremičnin, med njimi sta tudi hotel Barbara v Fiesi in hotel Oleander v Strunjanu.

Velenjčani so hotel Oleander v Strunjanu pred leti kupili od Mobitela, zdaj pa ga bodo prodali Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Velenjčani so hotel Oleander v Strunjanu pred leti kupili od Mobitela, zdaj pa ga bodo prodali Foto: Zdravko Primožič/Fpa

VELENJE, PRIMORSKA > Skupina Premogovnik Velenje bo skušala prodati vilo Široko z zemljišči, stekleno direkcijo v Velenju, Belo dvorano, Center starejših Zimzelen v Topolšici, upravno stavbo hčerinske družbe Gost in restavracijo Jezero s pripadajočimi zemljišči. Na Primorskem bodo kupce iskali za dva hotela - za Barbaro v Fiesi in Oleander v Strunjanu.

Predvsem Barbara je v preteklosti veljala za “knapovski počitniški dom”, v katerem so rudarji iz Velenja in njihove družine preživljali poletne dopuste, medtem ko so strunjanski Oleander Velenjčani pred leti kupili od Mobitela. V prvem je 17, v drugem pa osem zaposlenih.

Premogovnik Velenje se je lani lotil temeljitega dezinvestiranja, v okviru katerega je opredelil nabor nepremičnin in nekaterih dolgoročnih finančnih naložb za prodajo. Da bi zagotovil transparentnost in kakovost prodajnega procesa je premogovnik Velenje že najel zunanjo institucijo. Družba bo družba za vsako prodajo pridobila soglasje nadzornega sveta in o tem obvestila tudi socialne partnerje. Prodajo premoženja, ki ni povezano z odkopom premoga, je od vodstva rudnika, ki posluje z večmilijonsko izgubo, zahteval tudi generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Blaž Košorok.

SR


Najbolj brano