Napovedujejo komunikacijo s krajani

V nedeljo bodo v krajevni skupnosti Hrvatini predčasne volitve svetnikov, ki jih je volilna komisija Mestne občine Koper razpisala po odstopu devetih od desetih članov prejšnje sestave sveta. Med kandidati je največ predstavnikov iz vrst Civilne iniciative Hrvatini.

Člani Civilne iniciative Hrvatini. Od leve proti desni: Barbara 
Veljak, Aleš Bošnjak, Sara Jurjavčič, Tulio Boštjančič, Nika 
Solce, Franc Malečkar, Mira Šavora, Roberto Marzi, Irena 
Balentič Muženič. Foto: Miha Crnič
Člani Civilne iniciative Hrvatini. Od leve proti desni: Barbara Veljak, Aleš Bošnjak, Sara Jurjavčič, Tulio Boštjančič, Nika Solce, Franc Malečkar, Mira Šavora, Roberto Marzi, Irena Balentič Muženič. Foto: Miha Crnič

HRVATINI > “Naša prioriteta je, da se izpolnijo sklepi, sprejeti na zboru krajanov,” je pred nedeljskimi volitvami članov sveta krajevne skupnosti Hrvatini povedala ena od kandidatk v prvi volilni enoti, Irena Muženič Balantič. V kolikor bo izvoljena, pričakuje, da bo nova sestava sveta začela z majhnimi koraki, saj kandidira kar nekaj novih obrazov, ki se bodo morali marsikaj naučiti. Poudarila je tudi pomembnost komunikacije s krajani.

Na povezovanje s krajani je opomnila tudi Sara Jurjavčič, prva z liste druge volilne enote. “Napovedujemo transparentno in neizključujoče delovanje,” je povedala in dodala: “Če bomo izvoljeni, smo tam za krajane, sami ne moremo nič.”

Razen kandidatke, ki zastopa italijansko narodnostno manjšino, Nicolette Casagrande, kandidati na volitvah nastopajo na dveh listah, in sicer Edi Ojo in skupina volivcev ter Laura Hrvatin in skupina volivcev. Večina kandidatov, devet od petnajstih, izhaja iz vrst Civilne iniciative Hrvatini, ki se je v kraju na začetku letošnjega leta izoblikovala po poseku platan na vaškem trgu. EVA BRANC


Najbolj brano