Namesto Vojka Čoka prihaja Uroš Čufer

Vojko Čok ne bo več nadziral Banke Koper. Po dolgih letih na čelu nadzornikov te banke se je odločil, da to vlogo preda nasledniku. Skupina Intesa Sanpaolo, ki je lastnica koprske banke, za to mesto predlaga nekdanjega finančnega ministra Uroša Čuferja.

Vojko Čok Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Vojko Čok Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Po napovedani prenovi in širitvi poslovanja Skupine Intesa Sanpaolo v Sloveniji bodo delničarji Banke Koper, ki je v 98-odstotni lasti skupine, na skupščini 19. decembra, odločali o spremembi njenega imena; po novem bo Banka Intesa Sanpaolo. Na dnevnem redu je tudi imenovanje novega člana nadzornega sveta.

Dolgoletni predsednik nadzornega sveta Vojko Čok je namreč odstopil. Zdi se mu prav, da vajeti nadzornega sveta prevzame nekdo, ki bi ta položaj zasedel že ob začetku napovedane krepitve in širitve dejavnosti skupine v Sloveniji. “Zelo me veseli, da lahko predam predsedovanje nadzornemu svetu Banke Koper ob tako pomembnem prehodu, ko Skupina Intesa Sanpaolo krepi svoj položaj v Sloveniji. To dokazuje dobro delo, poseben ugled, zaupanje v banko, za katero se imel čast in privilegij služiti in sem jo vodil toliko let. To izkazuje veliko zaupanje, ki ga skupina Intesa Sanpaolo ima v slovenski trg.”

Skupina Intesa Sanpaolo za novega nadzornika predlaga Uroša Čuferja, in sicer z namenom, da bo imenovan za novega predsednika nadzornega sveta. “Imenovanje za člana nadzornega sveta Banke Koper mi je v veliko čast; kandidaturo sprejemam z občutkom velike odgovornosti in s ponosom, ki je povezan z ambicijami in prihodnjimi izzivi skupine Intesa Sanpaolo v Sloveniji,” je povedal Čufer. Za njegovo imenovanje je sicer potrebno soglasje Banke Slovenije. Čufer je bil finančni minister v vladi Alenke Bratušek.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano