Nakup Intereurope naj bi zanimal tudi Izraelce

Intereuropa naj bi poleg češkega snubca, sklada Tuffieh Fund, ki je nedavno poslal zavezujočo ponudbo za nakup, zanimala tudi izraelska logistična skupina Gadot, pišejo današnje Finance.

 Konzorcij prodajalcev, ki ponuja 72 odstotkov Intereurope, je 
nedavno dobil zavezujočo ponudbo od češkega sklada 
Tuffieh Fund, zanimanje za nakup naj bi pokazala tudi 
izraelska družba Gadot Group. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Konzorcij prodajalcev, ki ponuja 72 odstotkov Intereurope, je nedavno dobil zavezujočo ponudbo od češkega sklada Tuffieh Fund, zanimanje za nakup naj bi pokazala tudi izraelska družba Gadot Group. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Medtem ko za Intereuropo ni zanimanja med velikimi logisti, kot so DHL, Kuehne + Nagel in Schenker, se za nakup ogrevajo manjši, bolj specializirani igralci. Kot smo poročali minuli teden, je konzorcij prodajalcev, ki ponuja 72 odstotkov Intereurope, nedavno dobil zavezujočo ponudbo za nakup od češkega sklada Tuffieh Fund s sedežem na Malti.

Po poročanju Financ pa je Intereuropa zanimiva tudi za izraelsko skupino Gadot, ki jo od lani vodi dober poznavalec koprske družbe Motti Levin. Za njen nakup se je že v letih 2008 in 2009 zanimala logistična družba Maman, ki jo je tedaj vodil.

Za časnik je Levin povedal, da kot nekdanja stranka Intereurope pozna njene močne točke. Da bi pri Gadotu dokončno potrdil, ali jih nakup zanima, pa morajo najprej ovrednotiti, kakšne bi lahko bile sinergije med z Intereuropo. NR


Najbolj brano