Največ glasov za Mateja Sukiča

Kolektiv koprske televizije je glasoval o prijavljenih kandidatih za novega odgovornega urednika slovenskega programa koprske televizije RTV centra Koper Capodistria. Največ glasov, kar 22 od 27, je po neuradnih informacijah dobil njihov novinar Matej Sukič. Na razpis se je sicer prijavilo pet kandidatov, odgovornega urednika pa izbere direktorica RTV Slovenija Ljerka Bizilj.

Matej Sukič Foto: Enja Brelih
Matej Sukič Foto: Enja Brelih

KOPER > V Kopru verjamejo, da bo Biziljeva spoštovala njihovo odločitev in za novega odgovornega urednika imenovala Mateja Sukiča, ne glede na to, da je še mlad in nekoliko neizkušen novinar.

Presodili so, da bi Sukič še najbolje vodil njihov kolektiv, čeprav sta se na razpis prijavila tudi oba nekdanja odgovorna urednika Primorskih novic Tino Mamić in Vesna Humar, dopisnica TV Slovenija iz Trsta Mirjam Muženič in Mojca Beljan, nekdanja novinarka in urednica Primorskih novic, zdaj pa vodja službe za odnose z javnostmi na koprski občini. Koprski kolektiv je lahko obkrožil več kandidatov, po naših informacijah sta po devet glasov dobila Muženičeva in Humarjeva, Mamić je dobil dva glasova, Beljanova nobenega. Za soglasje je potrebno imeti vsaj polovico od 27 glasov, kar pomeni, da je edino Sukič dobil zadostno podporo kolektiva. V kolikor se Biziljeva z njegovim imenovanjem ne bi strinjala, lahko ponovi razpis.

TT


Najbolj brano