Najlepši vrt ima Marija Novak

Turistično združenje Portorož od leta 2013 organizira tekmovanje za Najlepši vrt občine Piran, včeraj pa so razglasili letošnjega zmagovalca. Tričlanska komisija v sestavi Soka Gregorovič (KS Portorož), Ana Prestrl (Turistično združenje Portorož) in krajinska arhitektka Nina Froggatt je soglasno odločila, da nagrado za Najlepši vrt v občini Piran 2016 prejme Marija Novak iz Portoroža.

Najlepši vrt v občini Piran leta 2016 je vrt Marije Novak iz 
Portoroža. Foto: Arhiv Tz Portorož
Najlepši vrt v občini Piran leta 2016 je vrt Marije Novak iz Portoroža. Foto: Arhiv Tz Portorož

PIRAN > Letos je tekmovalo 12 udeležencev. Vsi sodelujoči so prejeli priznanje in sadiko vrtnice Portorož, zmagovalka pa si je prislužila tudi nagradni bon za vrtnarske pripomočke.

Zmagovalni vrt je komisijo prepričal z učinkovito oblikovno zasnovo in zasaditvijo, s katero so lastniki ustvarili zaključene predele znotraj vrta, ki omogočajo zasebnost in raznoliko doživljanje vrta z okolico. Mediteranski izbor rastlin je narekovala tudi njihova manjša potreba po vodi, vrt pa se ponaša z vodnjakom, v katerem zbirajo deževnico za zalivanje. V vrtu tudi ne manjka izvirnih motivov in detajlov, kot so skalnjak, vodni motiv in mozaik, so sporočili iz Turističnega združenja Portorož.

Spletno uredništvo


Najbolj brano