Najlepša je Maja

V vrsti številnih zabavnih in kulturnih prireditev, ki v avgustovskih dneh zapolnjujejo poletni utrip, so na Tartinijevem trgu v Piranu nedavno izbrali tudi naj lepotičko in ji nadeli naziv Miss turizma 2014.

Maja Kocet je letošnja Miss turizma Foto: Dj Janez Kočar
Maja Kocet je letošnja Miss turizma Foto: Dj Janez Kočar

PIRAN > Organizatorji izbora (Društvo miss in agencija Misson) Miss turizma Slovenije so tokrat že drugič zapored izbirali najlepšo. V finale se je uvrstilo deset deklet iz vse Slovenije, kar štiri brhka dekleta pa so prišla iz slovenske Istre: Lara Zadnikar iz Kopra, Debora Bržan iz Ankarana, Lara Štule iz Izole in Maja Kocet iz Kopra.

Izbor za Miss turizma sveta bo letos že sedmič, tokrat v Venezueli, saj je lani v Ekvatorialni Gvineji zmagala njihova lepotica. Slovenijo je zastopala 22-letna Sandra Skutnik iz Gortine pri Muti in se je med stotimi kandidatkami uvrstila med dvajset najlepših.

Posebna strokovna žirija, častni predsednik je bil piranski župan Peter Bossman, je imela težko delo, a na koncu je vendarle sklenila, da je najlepša 17-letna Maja Kocet iz Kopra. Bodoča kozmetičarka se je naslova Miss turizma zelo razveselila. Zmaga pa ji odpira pot na tekmovanje za Miss turizma sveta 2014, ki bo letos v Venezueli.

Njena prva spremljevalka je postala Lucija Potočnik iz Mislinje, naslov druge spremljevalke pa je šel v roke Ljubljančanki Sari Žibert.

NR


Najbolj brano