Najemniki neprofitnih stanovanj v Izoli znani še pred novim letom

Občina Izola je zaključila z izdajo odločb prosilcem, ki so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem in bo v kratkem objavila tudi prednostno listo. Na podlagi te bo oddanih 27 stanovanj, so sporočili iz izolske občine.

Ključi neprofitnih stanovanj Foto: Arhiv Občina Izola
Ključi neprofitnih stanovanj Foto: Arhiv Občina Izola

IZOLA > V maju je izolska občina objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, na katerega je prispelo 285 vlog. Občina v tem trenutku še čaka na vročitev vseh odločb o pritožbah, saj to predstavlja pogoj za objavo prednostne liste upravičencev.

Po ocenah pristojnega občinskega urada bi prednostno listo lahko objavili pred božično-novoletnimi prazniki.

Oblikovali bodo dve ločeni prednostni listi, in sicer lista A za najmanj 12 stanovanj, ki so predvidena za oddajo v najem prosilcem, ki glede na socialne razmere niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in varščine, ter lista B za 12 stanovanj, ki so predvidena za oddajo v najem prosilcem, ki so glede na dohodek zavezani plačati lastno udeležbo v višini deset odstotkov vrednosti stanovanja in varščino. Od objave razpisa do danes je občina pridobila in uredila še tri dodatna stanovanja, ki bodo predmet oddaje upravičencem iz liste A; skupaj bo torej s te liste oddanih 15 stanovanj.

Prednostni listi veljata eno leto od objave. V kolikor bo občina v tem času pridobila še kakšno stanovanje, bo to dodeljeno naslednjemu upravičencu s prednostne liste, so še sporočili iz izolske občine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano