Najboljšo šalšo kuhajo v Ankaranu

Kdor se je v soboto dopoldne napotil po Ljubljanski ulici, je hitro zavohal, da se tu nekaj kuha. Vonjave paradižnika, česna, čebule, bazilike in še kakšne skrivnostne sestavine so se dvigovale nad kotlički, lonci in posodami, v katerih je 13 skupin, udeleženk 4. tradicionalne Šalšiade - vsaka po svojem receptu, seveda - kuhalo šalšo.

Najboljšo šalšo je tudi letos skuhala ekipa iz Ankarana: Sandi Peca, Nevio Dolenc in Vlado Skrt  
 Foto: Maksimiljana Ipavec
Najboljšo šalšo je tudi letos skuhala ekipa iz Ankarana: Sandi Peca, Nevio Dolenc in Vlado Skrt  Foto: Maksimiljana Ipavec

IZOLA > Čeprav se zdi preprosto, dobre paradižnikove omake ni enostavno skuhati, najboljša pa je že drugo leto zapored brbotala v loncu ekipe iz Ankarana. Strokovne ocenjevalke Rozana Prešeren, Elizabeta Pušpan in Danica Godina, ki so vsako vsako šalšo poskusile dvakrat, pri odločitvi katera je zmagovalna niso imele nobenih dvomov: spet so jo skuhali Nevio Dolenc, Sandi Peca in Vlado Skrt.

Tudi ostale ekipe so se po oceni žirantk odrezale dobro, dejale so, da niti ena šalša ni bila slaba - a nobena tako popolna kot zmagovalna. Je pa letos veliko ekip ob šalši zamesilo tudi svojo pašto, kar je obiskovalce ene najbolj povezanih in prijaznih ulic daleč naokoli še dodatno razveselilo. NR


Najbolj brano