Najboljše so bile “pande”

Na koprski Bonifiki se je v soboto odvil tradicionalni, že četrti Pandolo turnir Koza Nostra v organizaciji Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija iz Kopra. Zmagala je domača ekipa Mazza la Panda (Panda United).

Udeleženci četrtega Pandolo turnirja Koza Nostra Foto: Martin Agostini Pregelj
Udeleženci četrtega Pandolo turnirja Koza Nostra Foto: Martin Agostini Pregelj

KOPER > Turnir, ki je osrednja prireditev društva, z leti postaja najbolj priljubljen pandolo turnir sezone. Letošnja izvedba je bila posebna predvsem zato, ker so turnir prvič odigrali na igrišču z umetno travo. Igrišče je merilo 90 mac, kar je najdaljše igrišče v letošnjem državnem prvenstvu, so sporočili organizatorji.

Dogajanje se je začelo z otroškim turnirjem. V napetih dvobojih sta se pomerili dve otroški ekipi, spretnejša je bila ekipa Zvita feltna, ki je zasedla tudi prvo mesto v letošnji otroški ligi.

Sledilo je odprtje turnirja s predstavitvijo desetih nastopajočih ekip ter začetnim udarcem, ki ga je izvedel kapetan zmagovalne otroške ekipe. Med igro ni manjkalo dobrih udarcev, spektakularnih obrambnih akcij, pa tudi nekaj vroče krvi v najbolj napetih trenutkih. Zmago je odnesla domača ekipa Mazza la Panda, ki je v finalu premagala ekipo Pazipandolič. Tretja je bila ekipa PGD Hrvatini - Mimoza, ki je bila zmagovalka prvih dveh izvedb turnirja. Prehodni pokal Koza Nostra je drugo leto zapored ostal doma in bo še za eno leto v skrbništvu ekipe Mazza la Panda. Najbolj športna ekipa letošnjega turnirja je bila Baronessa.

Končna razvrstitev:

> 1. Mazza la Panda (Obala)

> 2. Pazipandolič (Obala)

> 3. Mimoza (Hrvatini)

>4. Baštardi (Koper)

> 5. Prekmurski Pandolaši (Črešnovci)

> 6. Bela Tema (Koper)

> 7. Panda la Mazza (Obala)

> 8. C. I. Pola (Pula)

> 9. Baronessa (Koper)

> 10. Bači (Fokovci)

NR


Najbolj brano