Na varno shranili 1952 kilogramov nevarnih odpadkov

V jesenski akciji zbiranja nevarnih odpadkov, med 19. in 22. oktobrom, je Komunala Izola s premično zbiralnico pobrala in na varno shranila 1952 kilogramov nevarnih odpadkov.

V jesenski akciji  zbiranja nevarnih odpadkov je Komunala 
Izola s premično zbiralnico pobrala in na varno shranila 1952 
kilogramov nevarnih odpadkov. Foto: Komunala Izola
V jesenski akciji zbiranja nevarnih odpadkov je Komunala Izola s premično zbiralnico pobrala in na varno shranila 1952 kilogramov nevarnih odpadkov. Foto: Komunala Izola

IZOLA > Akcija je letos potekala že drugič. Skupaj z majsko akcijo so vestni uporabniki dostavili 3922 kilogramov nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Največji odziv so zabeležili v Drevoredu 1. maja, Ulici Proletarskih brigad in na Velikem trgu. Najskromnejši odziv pa na podeželju, natančneje na Maliji pri nogometnem igrišču, v Cetorah in na Baredih.

Letošnjo akcijo v Komunali ocenjujejo kot zelo uspešno, saj so zbrali za skoraj 787 kilogramov več nevarnih odpadkov kot lani. Tudi v letošnjem letu so uporabniki oddali največ manjše odpadne električne in elektronske opreme (310 kilogramov), sledila so odpadna jedilna olja (270 kilogramov), neuporabna zdravila (111 kilogramov) ter odpadne barve (200 kilogramov).

V Komunali poudarjajo, da so udeleženci v akciji “pripomogli, da življenjskega prostora ne obremenjujemo po nepotrebnem. To dokazuje, da so uporabniki vse bolj ozaveščeni in se zavedajo pomena ločenega zbiranja odpadkov. Nepravilno ravnanje z njimi namreč ogroža zdravje ljudi, živali in rastlin”.

Spletno uredništvo


Najbolj brano