Na tradicionalnem istrskem karnevalu se obeta pestro dogajanje

Tradicionalna, sedma Istrska pustna povorka bo med 13. in 18. februarjem spet povezal občine Koper, Izola in Piran. Osrednji dogodki bodo na pustno soboto Istrska pustna povorka v Kopru in otroško pustno rajanje v Izoli ter na pustno nedeljo portoroška pustna povorka in rajanje. Na voljo bodo tudi številne druge vzporedne aktivnosti.

Utrinek z lanske istrske pustne povorke Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Utrinek z lanske istrske pustne povorke Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Že sedma Istrska pustna povorka bo v soboto, 14. februarja, krenila ob 10. uri na parkirišču pred koprskim stadionom in se končala pri Ukmarjevem trgu, kjer bo rajanje s skupino Ku Adn. Vzporedno bodo v bližnji Taverni številne delavnice in spremljevalni program, je na današnji novinarski konferenci pojasnila predstavnica Turistične organizacije Koper Jana Otočan.

Na dan povorke bo med 10. in 13. uro v središču Kopra popolna zapora prometa.

Prijave sprejemajo do 4. februarja, organizatorji pa si obetajo podobno udeležbo kot lansko leto, ko se je zbralo skupaj 34 skupin, vozov in etnografskih mask, povorka pa je štela več kot tisoč udeležencev, je dejala Otočanova.

Med prireditvami je Otočanova navedla otroško rajanje v Planetu Tuš in tradicionalno, 12. pustovanje v Hrastovljah, ki bosta prav tako v soboto.

Sobotna povorka v Kopru bo časovno usklajena s petim otroškim pustnim rajanjem na Lonki v Izoli, ki se bo začelo ob 14. uri. Otroke in odrasle bo z animacijo in glasbo zabaval DJ Lovro, imeli bodo tudi stojnice s krofi in pijačo, je naštel predstavnik Centra za kulturo, šport in prireditve Izola Mitja Tretjak.

V nedeljo bo v Portorožu med 13. in 19. uro zaradi povorke veljala popolna zapora ceste od Hotela Portorož do Hotela Marko, obvoz bo prek Belega križa, je pojasnila predstavnica Avditorija Klavdija Žnidarič.

Dogajanje se bo v nedeljo preselilo v Portorož, kjer se bo ob 13. uri začela peta Portoroška pustna povorka, ki bo v Luciji pri marini krenila proti portoroški ploščadi, kjer bodo nadaljevali rajanje s skupino NiPanike. Že v soboto bo Avditorij gostil pustno rajanje za otroke z Alenko Kolman, zvečer pa bo v Gledališču Tartini že 13. veliki pustni ples, je povzela Adrijana Krajnc Vasovič iz Avditorija Portorož.

Sklepni del Istrske pustne povorke bo v sredo, 18. februarja, popoldne, ko bodo na Belem Križu že 54. pokopali pust.

STA


Najbolj brano