Na spletu peticija za nov vrtec v Dekanih

“Tudi otroci s podeželja imajo pravico do kakovostnega varstva,” je prepričana predsednica mestnega odbora SLS Koper in članica koprskega občinskega sveta Olga Franca. Opozarja, da je vrtec v Dekanih že tako dotrajan, staršem in otrokom pa težko nedostopen, da je skrajni čas, da prvi mož Kopra Boris Popovič izpolni svojo volilno obljubo in zgradi novo stavbo na primernejši lokaciji ob OŠ Dekani.

Vrtec v strnjenem vaškem predelu Dekanov je star sto let in že 
precej  dotrajan, staršem in otrokom pa težko nedostopen. Foto: Nataša Hlaj
Vrtec v strnjenem vaškem predelu Dekanov je star sto let in že precej dotrajan, staršem in otrokom pa težko nedostopen. Foto: Nataša Hlaj

DEKANI > V ta namen so na spletu včeraj objavili tudi peticijo. “Upamo, da bo naša prizadevanja podprlo čim več ljudi,” je optimistična Olga Franca. Po njenih besedah župan in odgovorni v občinski upravi že 14 let zavestno kršijo pravilnik o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca. “Ogroženo je zdravje, počutje in kakovost bivanja naših najmlajših in zaposlenih,” meni predsednica koprske SLS.

Spomni še, da si v vodstvu OŠ Dekani, svetu šole in svetu staršev že od leta 2009 prizadevajo za gradnjo vrtca in nujna vzdrževalna dela. “Od takrat do danes so kar osemkrat pisali na občino, ta pa jim je odgovorila le enkrat, kar kaže na odnos najbolj odgovornih do te velike težave,” ne more razumeti Olga Franca.

NH


Najbolj brano