Na prvi letošnji dražbi 54 nepremičnin

Mestna občina Koper bo ponovno prodajala nepremičnine. Na prvo letošnjo javno dražbo, 16. februarja, je uvrstila kar 54 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov, za katere želi iztržiti vsaj 5,9 milijona evrov brez davka, so sporočili s koprske občine.

Mestna občina Koper bo ponovno prodajala  nepremičnine. 
Na prvo letošnjo javno dražbo, 16. februarja, je  uvrstila kar 54 
nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Foto: Leo Caharija
Mestna občina Koper bo ponovno prodajala nepremičnine. Na prvo letošnjo javno dražbo, 16. februarja, je uvrstila kar 54 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Foto: Leo Caharija

KOPER > Na seznamu nepremičnin, ki jih občina želi prodati, se je ponovno znašel nekdanji objekt koprske policijske uprave s pripadajočim zemljiščem na Ulici 15. maja. Izklicna cena znaša dobrih 860.000 evrov brez davka. Na dražbo je ponovno uvrščenih tudi deset hektarjev zemljišč na območju Sermina, namenjenih proizvodni dejavnosti, katerih vrednost znaša 1,2 milijona evrov. Na dražbi bo tudi večja gradbena parcela na območju GORC Sermin, velika nekaj manj kot 4500 kvadratnih metrov, izklicna cena zanjo bo 230.000 evrov.

Občina še vedno išče kupca za poslovni prostor v Volaričevi ulici v Kopru, nekdanji Press Klub, za katerega želi iztržiti najmanj 57.000 evrov. Na dražbi bodo tudi stanovanjski in nestanovanjski objekt ter poslovni prostor na naslovu Kačja ulica 1 v mestnem središču, v skupni vrednosti nekaj manj kot 160.000 evrov.

Največji delež ponujenih nepremičnin predstavljajo gradbene parcele, in sicer na območju Kolombana (od zaporedne številke 23 do 28), na območju Nad Dolinsko (od zaporedne številke 32 do 43) in v neposredni bližini hipermarketa v Šalari. Na dražbi je tudi več nezazidanih stavbnih zemljišč v Dekanih (od zaporedne številke 9 do 15) velikih približno tisoč kvadratnih metrov, in nepremičninski sklop v neposredni bližini naselja Nokturno, katerega vrednost znaša dobrih 360.000 evrov.

Občina bo iskala kupca tudi za več nezazidanih stavbnih zemljišč v Hrvatinih (od zaporedne številke 17 do 20), na območju Škofij (od zaporedne številke 49 do 52), ter kupca za gradbene parcele na območju Pomjana, Elerjev in Bošamarina.

Seznam vseh nepremičnin, ki jih bo Mestna občina Koper prodajala na javni dražbi.

Spletno uredništvo


Najbolj brano