Na obalni cest več divjanja

Na obalni cesti se dogaja to, kar so nekateri napovedali kmalu po odprtju predora Markovec. Cesto, dodobra razbremenjeno pločevine, nekateri jemljejo za dirkalni poligon in vozijo 120 kilometrov na uro tam, kjer ne bi smeli niti pol toliko. Policisti bodo poslej tam bolj nadzorovali promet.

Do odprtja predora Markovec so policisti meritve hitrosti 
izvajali   predvsem ponoči, glede na zdajšnje  ugotovitve  pa 
bodo s takšnimi nadzori nadaljevali in jih opravljali tudi 
podnevi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Do odprtja predora Markovec so policisti meritve hitrosti izvajali predvsem ponoči, glede na zdajšnje ugotovitve pa bodo s takšnimi nadzori nadaljevali in jih opravljali tudi podnevi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA, KOPER> Na območju Moleta, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, so koprski policisti zasledili voznika, ki je vozil s hitrostjo 117 kilometrov na uro. V manj kot dveh urah so ob nedavnem merjenju hitrosti s statičnim merilnikom ugotovili kar 11 prekoračitev.

Voznike opozarjajo, da s takšnim početjem ogrožanje sebe in druge prometne udeležence, v tem obdobju tudi pešce, kolesarje in kopalce. Pešcem, ki v Žusterni prečkajo lokalno cesto med kopališčem in hotelom, svetujejo, naj uporabijo podhod.

Z divjanjem po obalni cesti sta seznanjeni tako izolska kot koprska občina, ki po novem upravljata z njo, vendar na cesti za zdaj še ne izvajata nobenih ukrepov. V Izoli štejejo promet na vseh vpadnicah: pri avtokampu Jadranka, na cesti iz Kort, Industrijski cesti, Cesti v Jagodje in cesti z Belvederja ter promet ponekod umirjajo s stacionarnim radarjem. “Ko bomo zbrali potrebne podatke, se bomo odločili o nadaljnjih korakih,” napovedujejo.

V koprski občini pa pravijo, da si prizadevajo za čim večjo varnost in redno sodelujejo s policisti. Na obalni cesti bi lahko postavili stacionarni radar, grbine in podobne mehanizme, vendar so prepričani, da bodo umiritev prometa dosegli, ko bodo spremenili prometni režim. Enosmerni promet naj bi med Koprom in Izolo vzpostavili še to jesen, tako kot so skupaj napovedali. MC


Najbolj brano