Na načrte o ureditvi Semedelske promenade zaenkrat le nekaj pripomb

V postopku sprejemanja osnutka sprememb in dopolnitev lokacijskega načrta Marina in komunalni privezi, ki predvideva zelene površine na območju Semedelske promenade, je danes v prostorih občine Koper potekala javna razprava.

Semedelska promenada Foto: Tina Simerl
Semedelska promenada Foto: Tina Simerl

KOPER > Pripomb ni bilo veliko, med drugim si mladi želijo umestitve skate parka. Pripombe bo moč vlagati do 23. februarja.

Osnutek ne razveljavlja veljavnega lokacijskega načrta, ki predvideva ureditev marine, do katere pa zaradi težav investitorja Istrabenza ni prišlo, osrednja rešitev pa predvideva, da bi v bližini Semedelske promenade uredili območje z zelenimi površinami z igrišči za odbojko na mivki ter drugimi večnamenskimi travnatimi površinami, okoli tega območja pa bi uredili tudi trim stezo.

Pripombe in predlogi

Popoldanske javne razprave se je sicer udeležila le peščica tistih, ki so tudi vložili pisne pripombe in predloge. Tako so mladi iz športnega društva Obala Riders, ki jih podpirajo tudi v klubu gorskih kolesarjev Obala, predlagali, da se znotraj območja lokacijskega načrta uredi tudi skate park oziroma rolkarski poligon.

Vodja občinskega urada za okolje in prostor Georgi Bangiev je pojasnil, da bodo pobudo preučili, da pa je načeloma prostora za tovrstni poligon na tem območju dovolj. Mladim skaterjem je sicer svetoval, naj proučijo tudi druge možne lokacije in o tem obvestijo pristojne.

Več pripomb je izrazil še ljubiteljski arhitekt Zdravko Vatovec, med njimi pa izpostavil zahtevo, da se razpiše mednarodni natečaj za ureditev območja.

Čas za pripombe do konca meseca

Čeprav so doslej pisno prejeli le dve pripombi, pa Bangiev opozarja, da morajo počakati do konca meseca, da bodo dobili vse pripombe. “Potem bomo šele videli, kako in kaj, kakšne so vsebine, kakšen je odziv,” je dodal po koncu same javne razprave.

Kot je še poudaril, sprejetje prostorskih aktov zgolj omogoča kasnejšo izvedbo dejanskih infrastrukturnih investicij, zato o konkretnih naložbah ni želel špekulirati. Po izteku roka za oddajo pripomb se bodo na občini opredelili do njih, oboje objavili, pridobili mnenja in nato šli na občinski svet.

Bangiev ob tem računa, da bi do samega sprejema spremembe prostorskega akta lahko prišlo konec maja oziroma najkasneje poleti.

STA


Najbolj brano