Na dražbi bo tudi nekdanji Press Klub

Nova javna dražba nepremičnin Mestne občine Koper bo v četrtek, 22. decembra. Na dražbi bo 55 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov, med njimi pa bo tudi nekdanji Pess Klub v Volaričevi ulici v Kopru. Velik je 54 kvadratnih metrov, občina želi zanj iztržiti vsaj 57.000 evrov.

Na dražbi bo  tudi nekdanji Pess Klub  v Volaričevi ulici v 
Kopru.  Foto: Nives Krebelj
Na dražbi bo tudi nekdanji Pess Klub v Volaričevi ulici v Kopru.  Foto: Nives Krebelj

KOPER > Na dražbi bodo tudi stanovanjski in nestanovanjski objekt ter poslovni prostor na naslovu Kačja ulica 1 v mestnem središču, katerih skupna vrednost znaša nekaj manj kot 190.000 evrov. Občina bo iskala tudi kupca za dobrih 35 kvadratnih metrov velik poslovni prostor v Soški ulici, za katerega želi iztržiti dobrih 40.000 evrov, in majhno skladišče (manj kot štiri kvadratne metre) na Verdijevi ulici v Kopru, izklicna cena zanj znaša 3600 evrov.

Koprska občina je na dražbo, ki bo 22. decembra, uvrstila 55 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov v skupni vrednosti dobrih 6,4 milijona evrov brez davka.

Na dražbi bo ponovno tudi nekdanji objekt Policijske uprave Koper s pripadajočim zemljiščem na Ulici 15. maja. Izklicna cena za dobrih 4000 kvadratnih metrov veliko zemljišče z objektom, katerega notranjost je v celoti urejena in primerna za upravno stavbo, je dober milijon evrov brez davka.

Na dražbo je prav tako ponovno uvrščenih deset hektarjev zemljišč na območju Srmina, namenjenih proizvodni dejavnosti, katerih vrednost znaša 1,4 milijona evrov, v naboru nepremičnin pa je tudi večja gradbena parcela na območju GORC Sermin, velika nekaj manj kot 4500 kvadratnih metrov. Prodajali jo bodo za izklicno ceno 270.000 evrov.

Seznam vseh nepremičnin, ki jih bo Mestna občina Koper prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnosti, je dostopen na koper.si.

Na dražbi bo več nepremičnin na območju Kolombana (od zaporedne številke 26 do 30) različnih velikosti, katerih cene se gibljejo od 63.000 do 95.000 evrov. Na seznamu je tudi več gradbenih parcel na območju Nad Dolinsko (od zaporedne številke 36 do 47), v neposredni bližini hipermarketa v Šalari. Parecele so v povprečju velike od 830 do 920 kvadratnih metrov, njihove cene pa se gibljejo okoli 80.000 evrov. Na dražbi bo tudi več nezazidanih stavbnih zemljišč v Dekanih (od zaporedne številke 12 do 18), velikih približno tisoč kvadratnih metrov, izklicne cene se bodo gibale od 50.000 do nekaj več kot 90.000 evrov.

Na dražbi bo tudi več nezazidanih stavbnih zemljišč v Hrvatinih (od zaporedne številke 22 do 25) različnih velikosti, katerih izklicne cene se gibljejo od 36.000 do 53.000 evrov, ter gradbene parcele v Šmarjah, na Pomjanu, v Elerjih, Bošamarinu in Vanganelu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano