Na čelo izolskega CKŠP Boris Kobal

Izolski občinski svet je na današnji redni seji soglasno imenoval Borisa Kobala za vršilca dolžnosti poslovno-programskega direktorja javnega zavoda Center za kulturo, šport in prireditve Izola za obdobje največ enega leta. Kobal bo mandat natopil s prvim aprilom.

Boris Kobal Foto: Andraž Gombač
Boris Kobal Foto: Andraž Gombač

IZOLA > Po sporazumnem odhodu direktorja Andreja Bertoka, ki je center vodil od leta 2012, lanskega novembra je vodenje kot vršilec dolžnosti začasno prevzel Branko Pišlar, ki pa je medtem izpolnil pogoje za upokojitev.

Decembra je občina objavila javni razpis za delovno mesto direktorja. Na razpis je prispelo sedem vlog, od tega šest v roku, vendar je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja po razgovoru s kandidati, ki so izpolnjevali pogoje, ugotovila, da razpis ni uspel, zato ni izbrala nobenega kandidata. Nato je župan Igor Kolenc svetnikom v imenovanje predlagal Kobala, izhaja iz gradiva k seji.

Kobal je v svoji predstavitvi pojasnil, da si je Izolo v zadnjem obdobju izbral za svoje mesto, zato se je tudi odločil, da svoje vedenje in znanje da na razpolago. Kot je spomnil, je Mestno gledališče Ljubljansko ob njegovem odhodu štelo 25 različnih abonmajev, obisk pa je dosegal številko 100.000. “Sem človek, ki je sposoben voditi kolektiv in spodbuditi delo posameznika v njem,” je dodal.

Med drugim se je Kobal zavzel za pestrost in raznolikost tako kulturne kot športne ponudbe. Še posebej pa se bo zavzemal za marketinško podobo in prepoznavnost zavoda, pri čemer bo zastavil svoje ime in prepoznavnost.

Novi vršilec dolžnosti direktorja je poudaril še, da šport in kultura nista ločeni entiteti, pač pa se v marsičem dopolnjujeta. Med konkretnimi predlogi je omenil dodatne iniciative, s katerimi bi razširili abonmajsko ponudbo ter privabili otroke in mladino, razmisliti pa bi bilo treba tudi o možnostih za gledališko produkcijo. Kot je pojasnil, ne drži, da se kultura samo zažira v proračun, ampak lahko nasprotno tudi prinaša denar.

V razpravi so nekateri svetniki izrazili tudi določene pomisleke o Kobalovi kandidaturi. Tako je Branko Simonovič (Desus) opozoril, da je bil tudi Kobal med prijavljenimi kandidati za zadnji razpis, zato bo ob imenovanju za v. d. ob ponovnem razpisu v privilegiranem položaju.

Kolenc je odvrnil, da je Kobala sam ocenil za primernega vršilca dolžnosti: “Osebno menim, da je oseba, vredna zaupanja, sicer tega predloga ne bi dal.” O samem postopku pa je župan zatrdil, da je bil transparenten, končna odločitev pa je na svetnikih.

STA


Najbolj brano