Na Vojkovem nabrežju zapora zaradi rušenja stavbe

Od srede do 26. januarja bo veljala popolna zapora Vojkovega nabrežja od križišča s povezovalno cesto na Ferrarsko ulico pa vzdolž Kosovelovega trga. Koprsko gradbeno podjetje Grafist je namreč začelo s pripravami na rušenje tamkajšnjega vogalnega objekta, saj bodo na njegovem mestu zgradili hostel in študentski dom.

Staro stavbo na naslovu Vojkovo nabrežje 12 bodo zrušili, na 
njenem mestu pa bo zrasel hostel. Foto: Nataša Hlaj
Staro stavbo na naslovu Vojkovo nabrežje 12 bodo zrušili, na njenem mestu pa bo zrasel hostel. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Namestitve za mlade bodo uredili v zapuščeni stavbi, ki je postala Grafistova last že pred leti. Takrat so od koprske občine kupili kar 14.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče med Vojkovim nabrežjem, sodiščem, Banko Koper in Ogrlico. Stavba je dotrajana, zato jo bodo porušili in na njenem mestu zgradili sodobno arhitekturo s pritličjem in petimi nadstropji. V koprski upravni enoti potrjujejo, da so podjetju gradbeno dovoljenje za rušenje ter gradnjo stavbe in parkirišča izdali 9. decembra.

V novem objektu bodo uredili približno 69 ležišč v 34 sobah, ob stavbi pa bodo zagotovili tudi parkirna mesta. V pritličju bo gostinski lokal, natančneje študentska restavracija in kavarna, kjer bodo dobrodošli tudi drugi obiskovalci. Naložbo ocenjujejo na približno 1,5 milijona evrov. Če ne bo večjih zapletov, bi lahko gradnjo sklenili do septembra.

“Odločili smo se za kombinacijo s študentskim domom, ker bi mladinski hotel pozimi verjetno sameval, vemo pa, da je pomanjkanje namestitev za študente v Kopru vse bolj pereče. Od oktobra do konca maja bo torej deloval študentski dom, poleti pa se bo prelevil v hostel,” napoveduje vodja projekta Mitja Petrič iz Grafista.

Koper bo torej bogatejši za še en mladinski hostel, ki se bo pridružil najstarejšemu koprskemu hostlu Museum na Muzejskem trgu in hostlu Histria v ulici Pri velikih vratih 15.

NH


Najbolj brano