Na Univerzi na Primorskem konec tedna informativni dnevi

Fakultete Univerze na Primorskem bodo tudi letos na informativnih dnevih v petek in soboto dijakom postregle s podrobnimi informacijami o možnostih nadaljnjega šolanja.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Bodočim študentom, ki prihajajo iz drugih, bolj oddaljenih slovenskih krajev, ponujajo organiziran brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko, so sporočili z univerze.

Fakultete Univerze na Primorskem bodo v petek ob 10. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri sprejemale dijake. Na organiziranih srečanjih jih bodo nagovorili dekani, profesorji in predstavniki fakultet, ki jim bodo podrobneje predstavili vsebino izbranih študijskih programov ter možnosti nadaljnjega študija ali zaposlitve po zaključenem dodiplomskem študiju.

Iz prve roke pa bodo predstavniki študentskih svetov posameznih fakultet in Študentske organizacije Univerze na Primorskem ponudili koristne informacije, ki bodo bodočim študentom prišle še kako prav v času študija. Med drugim priporočajo, naj se dijaki na informativnih dnevih dobro informirajo o želenem študiju.

Študenti bodo dijake med drugim seznanili z informacijami o študentski prehrani, predstavili pa bodo tudi obštudijske aktivnosti in projekte na področju športa, kulture, mednarodnega sodelovanja in sociale. Dijaki si bodo lahko ogledali tudi prostore izbrane fakultete.

Primorska univerza je v študijskem letu 2015/2016 razpisala skupno 1575 mest, od tega 1260 za redni študij in 315 za izredni študij.

Za dijake iz bolj oddaljenih krajev so tudi letos organizirali brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota-Maribor-Celje-Ljubljana-Postojna-Koper-Izola-Portorož in nazaj. Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4. uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo še danes na spletnih straneh primorske univerze.

STA


Najbolj brano