Na Plavjah bolj igriv vsakdan za več kot 70 otrok

Na Plavjah bodo jutri ob 10. uri predali otrokom v uporabo novo igralo, ki ga je priskrbela in v celoti financirala Krajevna skupnost Škofije.

Igrišče z novim igralom so pred dnevi še urejali, od jutri pa bo 
že nared za otroški vrvež. Foto: Ks Škofije
Igrišče z novim igralom so pred dnevi še urejali, od jutri pa bo že nared za otroški vrvež. Foto: Ks Škofije

PLAVJE > Za Plavje, ki so s 562 prebivalci tretje največje naselje v tej krajevni skupnosti, je to pomembna pridobitev, saj je priložnost za igro tako dobilo več kot 70 otrok.

Novo kombinirano igralo je KS priskrbela pri podjetju Levček d.o.o.. “Izbrali smo ga, ker njihova igrala odlikuje visoka kakovost, varnost in trajnost ter strokovna izvedba, izdelana pa so v skladu z evropsko varnostno normo EN 1176,” so pojasnili. Za postavitev igrala, ki so ga dopolnili s še dvema gugalnicama, je bilo potrebno na asfaltiranem igrišču izvesti veliko pripravljalnih in drugih del. Za nakup in postavitev igrala je KS plačala 6700 evrov.

To igralo je bilo sicer sprva namenjeno na Tinjan, kjer pa postavitev zaradi nerešenih lestniških razmerij še ni mogoča. “KS Škofije si je več kot leto dni prizadevala za ureditev statusa s strani prebivalcev izbranega zemljišča, na katerem bi igralo postavili. Potem, ko so bila lani pridobljena vsa potrebna mnenja, pa se je izkazalo, da obstaja nerešeno lastniško razmerje med Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije in Mestno občino Koper. Zadeva tako že leto dni čaka na rešitev pristojnih služb MOK, ki se kljub urgencam zaenkrat še ni premaknila,” obžalujejo v svetu KS Škofije. Medtem ko čakajo na ugoden razplet, pa otrokom s Plavij želijo veliko veselja z novo pridobitvijo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano