Na Dragonji danes pohod za mir ob bodeči žici

Na slovenski strani mejnega prehoda Dragonja je za danes napovedan pohod treh narodov za mir. Pohod ob bodeči žici vzdolž slovensko-hrvaške meje prireditelji organizirajo z namenom, da udeleženci razmislijo in se pogovorijo o problematiki beguncev ter da so aktivne priče nove evropske zgodovine.

Na slovenski strani mejnega prehoda Dragonja je za danes 
napovedan pohod treh narodov za mir.  Foto: STA
Na slovenski strani mejnega prehoda Dragonja je za danes napovedan pohod treh narodov za mir.  Foto: STA

SEČOVLJE > Kot je na facebooku zapisal pobudnik prireditve Aris Milani, je ne glede na to, ali kdo podpira bodečo žico ali je proti njej, sprehod "vedno priložnost za konstruktivni dialog, dragocen čas za razmislek in izmenjavo".

Organizator pohoda poudarja tudi, da ne pripada nobeni organizaciji ali političnemu gibanju in ne predstavlja nikogar razen sebe, prav tako pa nima namena poseči ali se sploh dotakniti žične ograje.

Svojo prisotnost na pohodu je sicer do sobote potrdilo le približno 30 oseb.

Današnji pohod sicer ni prva pobuda v zvezi z žično ograjo na Dragonji z italijanske strani. V začetku meseca so svoje nasprotovanje postavitvi ograje izrazili predstavniki goriške pokrajine, že decembra pa so se za odstranitev ograje zavzeli istrski župani z obeh strani meje.

STA


Najbolj brano