Na Belvederju gradijo nov hotel

Na mestu, kjer sta do nedavnega bili recepcija in uprava Hotela Belvedere, bo v prihodnjih mesecih zrasel nov štirizvezdični hotel. Za naložbo, vredno 2,6 milijona evrov, so se v družbi Belvedere hoteli in turizem odločili predvsem z namenom podaljšati zimsko sezono za pet mesecev.

 Zunanjost nove zgradbe bo v sožitju s konceptom znanega 
slovenskega arhitekta Eda Mihevca, ki je belvederski kompleks tudi zasnoval.
Zunanjost nove zgradbe bo v sožitju s konceptom znanega slovenskega arhitekta Eda Mihevca, ki je belvederski kompleks tudi zasnoval. 

IZOLA > Novo hotelsko poslopje, ki so ga začeli graditi v belvederskem Resortu, je zasnoval arhitekt Aleksander Bizjak iz Studia Galeb. V njem bo 16 dvoposteljnih sob s pogledom na Tržaški zaliv, ena suita ter en apartma. Hotel bo z zastekljenim hodnikom povezan z restavracijo Kamin, v podzemnih prostorih pa bodo uredili nov wellness center s savnami, masažami, fitnesom in manjšim bazenom.

“Osnovno izhodišče in podlaga za odločitev o investiciji je bilo spoznanje, da je potrebno turistično ponudbo hotelskega naselja Belvedere dvigniti na višjo raven. Z investicijo bo hotelsko naselje pridobilo osrednji hotelski objekt, ki bo ponudil 36 novih ležišč višje kategorije ter možnost, da družba poseže v višji segment turistične ponudbe,” pojasnjujejo v izolski turistični družbi.

Obetajo si, da bo nov hotel omogočil bistveno daljšo zimsko sezono in da bo oživel tudi obisk med tednom. Računajo na večji delež individualnih gostov in skupin, posebno pozornost pa bodo namenili gostom iz poslovnega sveta. “S pridobitvijo sob višje kategorije se odprejo novi trgi, ki predstavljajo goste z višjo kupno močjo. Take goste trendovsko zanima 'zdravo' preživljanje prostega časa, zato je vpetost v naravo ter lega Resorta znotraj Krajinskega parka Strunjan idealna zanje,” razmišljajo v družbi Belvedere hoteli in turizem.

Spletno uredništvo


Najbolj brano