Modna pista na Socerbu (foto)

“Modne revije so lahko zelo hladni dogodki, odtujeni, mi pa smo si želeli prireditev, kjer bi se v teh težkih časih napolnili z energijo,” pove modna oblikovalka Tjaša Škapin iz Kozine, ki je skupaj z ekipo zagnanih ustvarjalcev že drugič na gradu Socerb pripravila modni in kulturni dogodek Dotik zvezd.

 Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Foto: Tomaž Primožic/Fpa

SOCERB > Skupina modnih oblikovalk, ki jih povezuje Tjaša Škapin iz Kozine, je podoben dogodek priredila že lani in se po odličnem odzivu občinstva in javnosti odločila, da prireditev ponovi in nadgradi. “Zamisel se je rodila na ženskem klepetu med kolegicami oblikovalkami, ki smo v preteklosti že sodelovale pri razstavah na slovenskih gradovih. Ugotovile smo, da si svoj modni dogodek zasluži tudi Primorska in grad Socerb se je izkazal za pravljično prizorišče,” pove Tjaša Škapin, ki je motor prireditve, s katero je želela povezati kulturo in modo. Predvsem pa si je želela dogodka, ki bi, kakor pravi sama, napolnil obiskovalcem in ustvarjalcem dušo, zato so modne kreacije posameznih oblikovalcev pospremili nastopi vrhunskih glasbenikov in plesalcev.

Kreacije Stanke Blatnik Blagotinšek je pospremila arija Carmen v izvedbi mezzosopranistke Elene Dobravec in spremljavi Marka Hribernika na klavirju. Obleke Tjaše Škapin in modna znamka Princip, ki jo soustvarjata Mojca Celin in Damijana Bitežnik Logar, so zaživele ob zvokih saksofonistka Tomaža Nedoha, kot gostja pa se je s spodnjim perilom predstavila tudi hrvaška modna oblikovalka Lada Szabo Kajfež.

Oblačilne kreacije so dopolnili še nakit Sandre Kocjančič,nakit Rosane Raljević Ceglar (Niiro), torbice in nakit Tjaše Brajdih(Unikatiasha) in čevlji koprskega oblikovalca Samirja Sakoviča, ki je predstavil modno znamko Tash hand made shoes. Arijo Escamilija je zapel priznani baritonist Jože Vidic, na grajskih zidovih pa so zaplesali Barbara Potokar in Yuki Seki (balet iz opere Traviata) ter šest plesalcev, ki so uprizorili ples parov iz opere Carmen.

V sodelovanju s SNG Opera in balet Ljubljana in ostalimi glasbeniki je prirediteljem uspelo ponuditi več kakor modno revijo. “Zelo smo zadovoljni tudi nad odzivom občinstva in gotovo se na gradu Socerb srečamo tudi prihodnje poletje. Datum smo že izbrali, a naj še ostane skrivnost,” je zadovoljna Škapinova, ki je z ekipo letos prvič povabila k sodelovanju ustvarjalko iz sosednje Hrvaške, v bodoče pa si želi še več podobnih čezmejnih navez. MPG


Najbolj brano