Mladinski dom Rakovica na Debelem rtiču temeljito obnovili

Mladinski dom Rakovica na Debelem rtiču so po treh letih postopnih obnavljanj tudi s pomočjo dolgoletnih donatorjev zdaj temeljito obnovili in posodobili z novimi kopalnicami, pohištvom, elektroinštalacijami in talnimi oblogami. Skupna vrednost del je znašala 500.000 evrov.

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je danes 
sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, kjer je v minulih 60 letih letovalo pol milijona otrok.
Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je danes sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, kjer je v minulih 60 letih letovalo pol milijona otrok. 

DEBELI RTIČ > Mladinski dom Rakovica so v sklopu letovišča Rdečega križa zgradili pred 54 leti in ga je dodobra najedel čas ter meteorne vode, zato je leta 2013 stekla obnova. Po treh letih postopnih obnavljanj je zdaj mladinski dom Rakovica temeljito obnovljen in bogatejši za dodatno temeljenje s smolami Uretek, zgradili pa so tudi novo zunanje meteorno, vodovodno in fekalno kanalizacije z zunanjo hidroizolacijo objekta ter nove skupne kopalnice.

Poleg tega so postavili novo stavbno pohištvo, uredili elektroinštalacije in talne obloge, postavili učilnico, demonstracijsko kuhinjo in sušilnico perila ter pridobili novo strojnico za samostojno ogrevanje objekta in sanitarne vode ter nove omare za goste objekta, so sporočili iz Rdečega križa Slovenije (RKS).

Triletna postopna temeljita obnova je vredna 500.000 evrov, od tega je vrednost zadnjih posegov znašala 74.000 evrov. Vsem donatorjem se je predsednik RKS Dušan Keber v sredo zahvalil za njihovo izvajanje humanitarnega poslanstva in izrazil upanje, da bodo nadaljevali svoje poslanstvo tudi v prihodnje. Kot je poudaril, so vsi otroci deležni učinkov naravnih zdravilnih sredstev morske vode in mikroklime. “Naš cilj je, da otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič doživi svoje sanje in sproščene počitnice, predvsem pa si prizadevamo udejanjati njegovo pravico biti (sproščen) otrok,” so v RKS povzeli Kebrove besede.

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je danes sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, kjer je v minulih 60 letih letovalo pol milijona otrok. Zahvala za to gre stotinam anonimnih donatorjev in prostovoljcev, ki so s svojim delom gradili mladinske paviljone, ter predanosti in strokovnosti vseh nekdanjih ter sedanjih zaposlenih, so še zapisali.

STA


Najbolj brano