Mlada delfinka se je ujela v mrežo

V stoječo mrežo piranskega ribiča se je ujel delfin in poginil. Ribič je včeraj dopoldne žival odpeljal v pristan in o tem obvestil društvo Morigenos. Člani društva so ugotovili, da gre za mladiča, za samico, staro približno tri leta. Nazadnje so jo skupaj z mamo srečali marca.

Delfini se v ribiške mreže zapletajo iz različnih razlogov. V njih 
iščejo ribe ali  slučajno zaplavajo vanje, pri mladičih pa temu 
pogosto botrujeta  igrivost in radovednost. Foto: Morigenos,Tilen Genov
Delfini se v ribiške mreže zapletajo iz različnih razlogov. V njih iščejo ribe ali slučajno zaplavajo vanje, pri mladičih pa temu pogosto botrujeta igrivost in radovednost. Foto: Morigenos,Tilen Genov

PIRAN > Člani društva Morigenos so vest objavili na svoj spletni strani.

Napisali so, da se je samička ponoči zapletla v ribiško mrežo in zato utonila. To ni bilo njeno prvo srečanje z mrežo, saj se je podobno zgodilo že lani. Takrat se je uspela rešiti, vendar se je del mreže zapletel okoli njenih plavuti in obtičal na njej.

V takšnih situacijah je delfinom nemogoče pomagati, morebitni poskusi intervencije pa pogosto zadeve le poslabšajo, so zapisali v Morigenosu. Zato so delfinko in njeno mamo redno spremljali in opazovali. Tokrat se je zapletla v drugo mrežo, iz katere se ni uspela rešiti. Več informacij bo znanih po opravljeni obdukciji.

“Delfini se v ribiške mreže zapletajo iz različnih razlogov. Včasih v njih iščejo ribe, spet drugič slučajno zaplavajo vanje, pri mladičih (tudi tistih, ki se še ne hranijo z ribami, temveč le z mlekom) pa temu pogosto botrujeta zgolj igrivost in radovednost,” pojasnjujejo v društvu Morigenos.

NR


Najbolj brano