Mišičevi nakupi pod drobnogledom

Občinska svetnica iz vrst SLS Olga Franca je izpolnila svojo napoved in je računsko sodišče pozvala, naj pove, ali Komunala Koper za nakup deleža v Primorskih novicah in za namero odkupa deleža v Adriafinu (ta je večinski lastnik Vinakopra) res ni potrebovala soglasja občinskega sveta. Z informacijami o nedavnih poslovnih potezah Komunale se bodo jutri na seji seznanili tudi koprski mestni svetniki.

Koprska svetnica Olga Franca je prepričana, da bi morala 
Komunala Koper za nakup deleža v Primorskih novicah 
pridobiti soglasje občinskega sveta. Zdaj  pričakuje, da se bo 
o tem izjasnilo računsko sodišče.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprska svetnica Olga Franca je prepričana, da bi morala Komunala Koper za nakup deleža v Primorskih novicah pridobiti soglasje občinskega sveta. Zdaj pričakuje, da se bo o tem izjasnilo računsko sodišče.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Olga Franca meni, da je tako za nakup Primorskih novic kot za namero za odkup deleža v podjetju, ki obvladuje Vinakoper, nujno soglasje občinskega sveta, o čemer pa svetniki niso nikoli odločali. “Takšnemu ravnanju nasprotujem, saj gre za vlaganje javnega denarja v dejavnost, ki nima nikakršne zveze z osnovno dejavnostjo komunalnega podjetja. Še več, v ozadju gre za namero za prevzem večinskega deleža v Primorskih novicah in s tem za obvladovanje tega medija,” je prepričana.

Predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela in njegovega namestnika Sama Jereba je obvestila, da se mestni svet v zadnjih štirih letih ni nikoli seznanil s poslovanjem javnega podjetja Komunala Koper. Opozorila je, da so zgolj razpravljali in odločali o spremembi statuta in prestrukturiranju posojila ter povečanju kapitala s strani koprske občine. Tudi zato računskemu sodišču predlaga, naj v delovni načrt za prihodnje leto uvrsti tudi pregled poslovanja Komunale Koper in Rižanskega vodovoda.

NH


Najbolj brano