Mišič: “Ne bom vplival na Primorske novice”

“Ne želimo vplivati na uredniško politiko Primorskih novic. Vsak novinar mora biti svoboden,” zagotavlja prvi mož koprske Komunale Gašpar Gašpar Mišič. Toda kaj, ko v isti sapi pokaže enega od člankov, v katerem se je pojavilo njegovo ime, in navrže, kako gre za dezinformacije in prejudiciranje nekih informacij, ki po njegovem mnenju niso resnične.

“Ne želimo vplivati na uredniško politiko Primorskih novic. 
Vsak novinar mora biti svoboden,” zagotavlja prvi mož 
koprske Komunale Gašpar Gašpar Mišič. Foto: Zdravko Primozic/Fpa
“Ne želimo vplivati na uredniško politiko Primorskih novic. Vsak novinar mora biti svoboden,” zagotavlja prvi mož koprske Komunale Gašpar Gašpar Mišič. Foto: Zdravko Primozic/Fpa

KOPER > Marsikaterega koprskega svetnika je prav to pogrelo na današnji seji, na kateri je Gašpar Gašpar Mišič pojasnjeval nedavne poslovne poteze Komunale Koper, ki si je omislila nakup deleža Primorskih novic in se namerava potegovati tudi za odkup deleža v Adriafinu, ki je večinski lastnik Vinakopra.

O pravnih stališčih ni hotel razpravljati, saj trdi, da imajo za takšne odločitve podlago v odloku o poslovanju tega javnega podjetja. ”Imam občutek, da je v tej državi največji greh uspeh. Zelo me moti pasivnost lokalne skupnosti. Dober primer, kjer je ta pogrnila na celotni črti, so portoroški hoteli,” meni Mišič.

Pravi, da s Primorskimi novicami marsikdo začne dan. Zato meni, da ni sporno, če so občani prek Komunale posredni lastniki časopisa.

NH


Najbolj brano