Mila, rojstni dan in knjige

Kot za vse, ki so rojeni v znamenju leva, je tudi za Blaža Maljevca, urednika dnevnega programa na Radiu Koper, poletje oziroma vsaj en poletni dan priložnost za praznovanje.

Blaž Maljevac  Foto: Alan Radin
Blaž Maljevac  Foto: Alan Radin

“Letos sem po dolgem času znova praznoval svoj rojstni dan. Vesel sem bil druženja s številnimi prijatelji, ki jih sicer ne utegnem redno srečevati,” pove energični radijec, ki je v prostem času tudi podjetnik in nasploh vsestranski človek.

Letošnje poletje je tudi prvo, ki ga je preživel v družbi devetmesečne hčerke Mile. “Z Milo se je življenje utirilo. Če si na tirnicah, pa lahko potuješ še hitreje.” Živahen tempo (novega) življenja je v družbi svojih dveh najdražjih, Mile in partnerke Katje Pišot, nekoliko umiril na dveh poletnih oddihih, najprej na Hvaru, nato še na Braču.

Poleg običajnih poletnih radosti ga je v minulih mesecih navdušilo tudi kar nekaj knjig: “Pravi knjižni molj sem bil. Izpostavil bi tri knjige, ki jih priporočam vsem v branje. Prva je Černobilska molitev. Gre za pretresljiva pričevanja ljudi - kmetov, gasilcev, zdravnikov -, ki so bili ob černobilski jedrski katastrofi v prvih bojnih vrstah. Druga je Srebrenica. Dobro čtivo - da ne pozabimo. Tretja knjiga, ki jo želim trikrat podčrtati, pa je Družba ničelnih mejnih stroškov oziroma The zero marginal cost society avtorja Jeremyja Rifkina. Obvezno čtivo za vse, ki se izgubljajo v ideoloških bojih. V grobem govori o paradoksih kapitalizma, ki so jih prinesle spremembe v družbi.”

S Katjo sta se to poletje navdušila tudi nad novo tv-serijo. “Ob 22. uri, ko imava končno nekaj časa zase, gledava tv-serijo Pravi detektiv (True detective). Na portalu Imdb ima oceno 9,3, midva pa se drživa načela, da je življenje prekratko za filme, ki imajo oceno manj kot 8,” se pošali. ID


Najbolj brano