• V gibanju Skupaj, ki si je tudi z zbiranjem podpisov prizadevalo, da bi malo ložo kupila koprska občina, slednjo 
pozivajo k sodelovanju pri pripravi okrogle mize.
    V gibanju Skupaj, ki si je tudi z zbiranjem podpisov prizadevalo, da bi malo ložo kupila koprska občina, slednjo pozivajo k sodelovanju pri pripravi okrogle mize.
    Foto: Nataša Hlaj

“Mi poskrbimo za vsebino, občina za logistiko”

četrtek, 14. september 2017, 14:06

V gibanju Skupaj, ki si je tudi z zbiranjem podpisov prizadevalo, da bi malo ložo kupila koprska občina, so zadovoljni, da je ta po dvanajstih letih pristala pod okriljem občine in bo tako spet sestavni del Pretorske palače.

KOPER > “Verjamemo, da bo občina, tako kot velevajo predpisi o ravnanju z občinskim premoženjem, malo ložo zaupala v upravljanje ustrezni ustanovi, bodisi občinskim službam ali Pokrajinskemu muzeju Koper, oziroma bo z javnim razpisom poiskala primernega upravljalca in izvajalce vsebin,” se nadejajo v gibanju. Pravijo, da so pri tem pripravljeni pomagati.

Napovedujejo, da bodo še ta mesec pripravili okroglo mizo s strokovnjaki in drugimi povabljenimi udeleženci, najprimernejši kraj za ta dogodek pa bi po njihovem prepričanju bila prav mala loža. “Vabimo vas k sodelovanju. Mi poskrbimo za vsebino, goste in voditelje, občina pa nam pomaga z mizami, stoli, ozvočenjem in osvetlitvijo. Tako bomo skupaj pokazali, da nam je res mar za kulturno dediščino in kulturno vsebino Kopra, pa tudi, da v občini razvijamo kulturo sodelovanja,” v gibanju pozivajo koprsko občinsko oblast.

Še pred tem pa predlagajo, da komunalno podjetje Marjetica poskrbi za čistočo male lože, “saj zdaj ni v ponos občini in občanom in ni v skladu z uglednim nazivom Evropska destinacija odličnosti v kulturnem turizmu.”NH


Povej naprej: