“Mi poskrbimo za vsebino, občina za logistiko”

V gibanju Skupaj, ki si je tudi z zbiranjem podpisov prizadevalo, da bi malo ložo kupila koprska občina, so zadovoljni, da je ta po dvanajstih letih pristala pod okriljem občine in bo tako spet sestavni del Pretorske palače.

V gibanju Skupaj, ki si je tudi z zbiranjem podpisov prizadevalo, da bi malo ložo kupila koprska občina, slednjo 
pozivajo k sodelovanju pri pripravi okrogle mize. Foto: Nataša Hlaj
V gibanju Skupaj, ki si je tudi z zbiranjem podpisov prizadevalo, da bi malo ložo kupila koprska občina, slednjo pozivajo k sodelovanju pri pripravi okrogle mize. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > “Verjamemo, da bo občina, tako kot velevajo predpisi o ravnanju z občinskim premoženjem, malo ložo zaupala v upravljanje ustrezni ustanovi, bodisi občinskim službam ali Pokrajinskemu muzeju Koper, oziroma bo z javnim razpisom poiskala primernega upravljalca in izvajalce vsebin,” se nadejajo v gibanju. Pravijo, da so pri tem pripravljeni pomagati.

Napovedujejo, da bodo še ta mesec pripravili okroglo mizo s strokovnjaki in drugimi povabljenimi udeleženci, najprimernejši kraj za ta dogodek pa bi po njihovem prepričanju bila prav mala loža. “Vabimo vas k sodelovanju. Mi poskrbimo za vsebino, goste in voditelje, občina pa nam pomaga z mizami, stoli, ozvočenjem in osvetlitvijo. Tako bomo skupaj pokazali, da nam je res mar za kulturno dediščino in kulturno vsebino Kopra, pa tudi, da v občini razvijamo kulturo sodelovanja,” v gibanju pozivajo koprsko občinsko oblast.

Še pred tem pa predlagajo, da komunalno podjetje Marjetica poskrbi za čistočo male lože, “saj zdaj ni v ponos občini in občanom in ni v skladu z uglednim nazivom Evropska destinacija odličnosti v kulturnem turizmu.”NH


Najbolj brano