Konec brezplačnega parkiranja

Novo plačljivo in prazno parkirišče pod okriljem sistema Parkiraj in se pelji med pasarelo in uvozom v Semedelo je terjalo svoj davek. Koprska občina je v ponedeljek onemogočila brezplačno parkiranje na gramozni površini med nedokončanim objektom na Bonifiki in hitro cesto. Se bodo vozniki zato preusmerili na novo parkirišče?

 Foto: Nataša Hlaj
Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Za odgovor bo treba še nekoliko počakati, a v ponedeljek popoldne, ko je bilo območje za Bonifiko že zaprto, je bil na parkirišču nedaleč stran le en avto. Vozniki, ki so sicer parkirali na gramozu, so se očitno znašli drugače.

Upokojenec Franc ki smo ga srečali, ko je želel zaviti na zdaj že zaprto območje, pravi, da ga je zapornica presenetila. Tam je parkiral vsakokrat, ko je prišel v Koper, kje bo avto puščal odslej, še ne ve. Verjetno na katerem od plačljivih parkirišč, pravi.

V koprski občinski upravi pojasnjujejo, da območje med Bonifiko in hitro cesto nikoli ni bilo namenjeno parkiranju, a so ga ljudje kljub temu začeli uporabljati. Parkirali so vsevprek, zaradi česar je prihajalo celo do nezgod, kultura parkiranja pa je bila nekaterim voznikom zadnja skrb. V občini navajajo, da ni bilo malo primerov, ko so ljudje tarnali zaradi popraskanih in udarjenih vozil, eno naj bi celo zdrsnilo v kanal.

“To območje je površina, namenjena zbiranju meteornih voda in bo zato kot tako ostalo nepozidano, poleg tega na tem območju poteka tudi komunalno opremljanje objekta Solis na Bonifiki, do katerega je dostop po novem omogočen prek zapornice,” še pravijo v občini.

Kaže, da se bodo v občini lotili urejanja problematike parkiranja, kar pa marsikomu ne bo po godu. Napovedujejo, denimo, da poslej ne bo več možno parkirati niti na drugi strani kanala Grande, ob bencinskem servisu. “Prizadevali si bomo, da bodo ljudje parkirali le na površinah, ki so za to dejansko namenjene,” so odločeni.

Prepričani so, da je urejenih parkirišč dovolj. 186 urejenih parkirišč za ceno simboličnega enega evra za celodnevno parkiranje, v katerega je všteta tudi povratna avtobusna vozovnica mestnega avtobusnega prometa do središča mesta, je na voljo v Semedeli, 193 parkirnih površin po enakem sistemu pa na Kolodvorski ulici, ob glavni avtobusni po staji, naštevajo. NH


Najbolj brano