Matej Sukič od ponedeljka dalje urednik TV Koper Capodistria

Informativni program TVS bo v prihodnje kot v. d. vodila doslej ena od urednic osrednjega televizijskega dnevnika Jadranka Rebernik, ki bo novo funkcijo nastopila v soboto. Direktorica TVS Ljerka Bizilj se je odločala med tremi kandidati, ki so se prijavili na razpis za odgovornega urednika. V igri sta bila tudi Miha Žorž in Valentin Areh.

Matej Sukič Foto: Enja Brelih
Matej Sukič Foto: Enja Brelih

LJUBLJANA > Jadranka Rebernik bo hkrati tudi v. d. odgovorne urednice posebnega nacionalnega televizijskega programa, namenjenega parlamentarnim vsebinam. Do spremembe prihaja tudi na mestu odgovornega urednika TV programa regionalnega centra v Kopru. Funkcijo bo v ponedeljek za štiri leta nastopil Matej Sukič.

Že 10. januarja je mesto odgovornega urednika TV programa regionalnega centra v Mariboru, prav tako za štiri leta, zasedel Zoran Medved.

O kandidatih za odgovornega urednika informativnega programa Televizije Slovenija (TVS) so se v sredo dokončno izrekli tudi programski delavci uredništva. Večinsko podporo uredništva je dobila prav Rebernikova. Že takrat je Biziljeva poudarila, da je mnenje uredništva zanjo zelo pomembno.

Biziljeva je imenovanje Rebernikove za v. d. odgovorne urednice predlagala generalnemu direktorju RTVS Marku Filliju, kar pa je zgolj formalnost. Po njegovih besedah je namreč odločitev povsem v rokah direktorice TVS, generalni direktor RTVS pa “zgolj mehanično imenuje urednika”.

Kandidat, ki ga Biziljeva predlaga v imenovanje Filliju, mora imeti podporo uredništva ali pa soglasje programskega sveta RTVS. Biziljeva bi zato morala v primeru, da bi se namesto za Rebernikovo odločila za Žorža ali Areha, pridobiti soglasje programskega sveta.

Razpis za odgovornega urednika informativnega programa TVS se je iztekel 22. decembra lani. Programski delavci uredništva so se prvič izrekali o Rebernikovi, Žoržu in Arehu že pretekli teden, vendar naj glasovanje ne bi potekalo v skladu s pravili, zato so izrekanje ponovili.

Poleg razpisa za odgovornega urednika informativnega programa TVS se je 22. decembra lani iztekel tudi razpis za odgovornega urednika TV programa regionalnega centra v Mariboru - prijavili so se trije kandidati - in za odgovornega urednika TV programa regionalnega centra v Kopru, na katerega je prispelo pet prijav.

RTVS sicer z razpisom išče tudi direktorja Radia Slovenija, ki ga trenutno kot v. d. direktorja vodi Miha Lampreht. Kandidati morajo prijave oddati do vključno 24. januarja. Lampreht, ki se na prejšnji razpis ni prijavil, je napovedal, da bo tokrat prijavo vendarle oddal.

STA


Najbolj brano