Marko Filli za župana Kopra?

Med kandidati za koprskega župana se omenja tudi v.d. generalnega direktorja RTV Marka Fillija. Ta možnosti kandidature ni zanikal, je pa pojasnil, da je treba najprej končati eno zgodbo, da se lahko posvetiš drugi; njegova v RTV še ni končana.

Marko Filli Foto: Damjan Balbi
Marko Filli Foto: Damjan Balbi

KOPER > Marko Filli je še povedal, da se z njim o kandidaturi še nihče ni pogovarjal, je pa tudi sam slišal, da bi ga za kandidata imela koprska SD. Njen šef Angel Šav je potrdil, da je med kandidati, ki jih je predlagalo predsedstvo stranke, tudi Filli. Nekaterim članom SD naj bi Filli dejal, da bi ga županovanje zanimalo. Pri tem najbrž igra veliko vlogo to, ali se bo moral posloviti z vrha RTV ali ne.

“Pogovora z njim še nisem opravil, bom pa to storil v prihodnjih dneh. Stranka si sicer želi, da bi na županskih volitvah imeli kandidata, ki bi bil član stranke, vendar ni izključeno, da se dogovorimo tudi s kom drugim, če bi se izkazalo, da bi bil kdo boljši kandidat,” pravi Šav. Potrdil je, da se je glede morebitne kandidature pred časom pogovarjal tudi s koprsko notarko Polko Bošković, vendar se zanjo nato niso odločili. “Želeli smo, da bi šla na županske volitve naša Mojca Kleva, vendar je to ponudbo zavrnila iz osebnih razlogov, kar spoštujemo,” še pravi Šav. Kaj in kako se bodo torej dogovorili, še ni povsem odločeno, v naslednjih dneh pa naj bi na sestanek v Koper prišel celo njihov pred sednik Dejan Židan. “Nočemo in nikakor ne bomo pristali, da bi nam Ljubljana tudi pri lokalnih volitvah vsiljevala kandidate, tako kot so to naredili za državnozborske volitve,” pravi Šav. Tudi sam je pri pravljen kandidirati za župana, če stranka ne bi našla drugega kandidata.

Na lokalnih volitvah v Kopru bo sodelovala tudi zmagovalna parlamentarna stranka, stranka Mira Cerarja. Njihova koprska poslanka Lilijana Kozlovič nam je potrdila, da bodo še ta teden začeli s postopki ustanavljanja odbora stranke v Kopru. O tem, kdo bo njen predsednik in kako se bodo angažirali na lokalnih volitvah, ni želela špekulirati. Potrdila pa je, da je tudi sama slišala, da so potekali nekateri pogovori z Boškovićevo, vendar da to ni še nič dokončnega. “O vsem se bodo odločali organi stranke v Kopru, ko bo ta enkrat ustanovljena,” pravi Kozlo vičeva.

Polka Bošković je morebitno kandidaturo sicer napovedala kot samostojna kandidatka, išče pa čim širšo podporo, tudi pri poLitičnih strankah. Prav danes pa začnejo teči volilna opravila za redne volitve občinskih svetov in županov, svetov krajevne skupnosti in svetov samoupravnih skupnosti italijanske narodnosti, ki bodo 5. oktobra. Od danes pa vse do 10. septembra lahko politične stranke in skupine volilcev določijo kandidate za župane in občinske svetnike, pa tudi člane svetov samoupravnih skupnosti italijanske narodnosti.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano