Marino si kupci na veliko ogledujejo

Za nakup Marine Portorož naj bi se zanimal tudi slovenski kupec. Zavezujoče ponudbe naj bi še zbirali, marina pa naj bi novega lastnika dobila še letos.

Marina Portorož čaka novega lastnika. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Marina Portorož čaka novega lastnika. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Po neuradnih informacijah naj bi se za nakup Marine Portorož zanimali trije kupci, dva iz Rusije in eden iz Italije, zdaj pa naj bi si marino ogledalo še nekaj interesentov. Med njimi so po poročanju Radia Koper tudi resen kupec iz Slovenije in skladi z mešanim kapitalom iz različnih držav. Zavezujoče ponudbe naj bi oddali v prihodnjih dveh tednih, Marino pa prodali do junija. Lastnik, Terme Čatež, naj bi s prodajo Marine Portorož dobil približno 35 milijonov evrov.

V to prodajo pa ni zajeto apartmajsko naselje Residence Marina, ki je v lasti DZS (ta je tudi lastnik Term Čatež). Prodali naj bi ga v drugi fazi in zanj iztržili še deset do 20 milijonov evrov. A apartmajski stolpiči so obremenjeni z večmilijonskimi hipotekami, po sklepu sodišča pa tudi s prepovedjo obremenitve oziroma odtujitve.

Medtem ko Marina Portorož čaka na novega lastnika, pa razgrinja načrte za gradnjo termalne riviere na makadamskem parkirišču sredi Lucije. Ti naj ne bi vplivali na prodajo, so pa v Marini prepričani, da investitorja za gradnjo ne bo težko najti.

NR


Najbolj brano