Marina hoče nazaj restavracijo Skipper

Marina Koper je Zvezi pomorskih športnih društev včeraj na koprskem sodišču ponudila roko sprave. Ali jo bodo odgovorni predstavniki klubov Jadro in Nautilus, ki oblikujeta Zvezo, sprejeli, bo odločala veslaška skupščina.

Vodilni v Zvezi pomorskih športnih društev bodo na skupščini odločali, ali so pripravljeni poravnati svoje dolgove z restavracijo Skipper. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Vodilni v Zvezi pomorskih športnih društev bodo na skupščini odločali, ali so pripravljeni poravnati svoje dolgove z restavracijo Skipper. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Marina Koper, ki je od marca 2009 v lasti podjetja Grafist, je sprva od Zveze pomorskih športnih društev s predsednikom Slobodanom Radujkom na čelu zahtevala 656.762 evrov odškodnine. Toliko denarja naj bi od leta 1990 vložila v prostore, v katerih deluje zveza. To je storila v času, ko je bila Marina še v lasti Istrabenza.

Nazadnje sta se Zveza društev in Marina novembra lani na sodišču razšli brez dogovora o poravnavi, a tokrat je predlog znova na mizi. Marina Koper sedaj zahteva 183.000 evrov odškodnine, kolikor je namenila delovanju zveze oziroma veslaških društev v skoraj šestih letih, odkar je direktor Marine Anto Guberac. Zvezi bi omogočila, da bi ta znesek poravnala v več obrokih, lahko pa se odloči tudi za vračilo restavracije Skipper. Ta je bila še pred tremi leti v lasti Marine, nakar je njeno upravljanje prevzela Zveza pomorskih športnih društev.

Naslednja obravnava na koprskem sodišču bo 5. maja, sodnik pa je že napovedal, da ga bo takrat najbolj zanimalo, zakaj je Marina Koper pred leti denar nakazala kluboma Jadro in Nautilus in ne na račun Zveze pomorskih športnih društev.

AP


Najbolj brano