Manj prahu, več evrov

Peščeno parkirišče za koprsko tržnico je po novem nekoliko manj peščeno. Delavci komunale so v dveh dneh asfaltirali sredinski pas in uvoze v posamezne “krake” parkirišča, ki kmalu ne bo več brezplačno.

Delavci Komunale Koper so asfaltirali sredinski pas in uvoze 
v posamezne “krake” parkirišča. Foto: Ilona Dolenc
Delavci Komunale Koper so asfaltirali sredinski pas in uvoze v posamezne “krake” parkirišča. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Peščeno parkirišče za tržnico je bilo še edino večje brezplačno javno parkirišče v Kopru. Tako v Komunali Koper kot v upravi Mestne občine Koper potrjujejo že napovedano: parkiranje na tej površini bo po novem plačljivo. Celodnevno parkiranje bo stalo en evro, mesečni abonma pa 10 evrov. Odgovora na vprašanje, kdaj bo novi režim začel veljati, pa še nimajo. “Čakamo na sklep župana,” pravijo v Komunali, na Verdijevi 10 pa, da se bo to zgodilo “kmalu”.

Že danes je na običajno kaotičnem parkirišču opaziti več reda. Po ocenah Komunale to parkirišče sprejme približno 400 vozil. Če bi se vsi vozniki odločili za nakup mesečnega abonmaja, bi to naneslo 4000 evrov na mesec, če bi vsi plačevali dnevno parkirnino, pa 12.000 evrov. Dejanski novi mesečni priliv v koprski proračun bo najverjetneje nekje vmes. ID


Najbolj brano