Mali Tini končno nagrada

Tina Kocjančič, prva ankaranska dojenčica, in njeni sovrstniki bodo končno prejeli nagrado ob rojstvu otroka. Občinski svetniki so namreč včeraj ustanovili upravo občine Ankaran, ki bo lahko poslej žigosala vloge svojih občanov. Začenjajo pa se tudi priprave na sprejem prvega ankaranskega proračuna.

Enajst dvignjenih  rok svetnikov je  skoraj soglasno ustanovilo ankaransko občinsko upravo.
Enajst dvignjenih rok svetnikov je skoraj soglasno ustanovilo ankaransko občinsko upravo.  

ANKARAN > Srečno naključje je tudi, da so le nekaj dni pred občinsko sejo po dveh mesecih čakanja Ankarančani prejeli težko pričakovane prostorske akte v digitalni obliki. “Od minulega petka so v hiši,” je svetnike obvestil župan Gregor Strmčnik in se zahvalil koprski občini.

Tako imenovano projektno delo pri vzpostavitvi ankaranske občinske uprave ter postopnem prenosu upravnih nalog na samo občino bo potekalo vse do konca leta. V tem času bodo ugotovili, kolikšno in kakšno upravo sploh potrebujejo. Za zdaj jo sestavlja pet ljudi, ki so zaposleni za določen čas. “Z dobro informacijsko podporo je lahko občinska uprava vitka, mora pa biti vse dobro zastavljeno. Le tako bodo zaposleni nemoteno opravljali svoje delo,” je dodal župan Strmčnik.

Pred glasovanjem je Darko Kavre (Ankaran je naš) dodal, da bi se lažje opredelil do odloka o ustanovitvi občinske uprave, če bi natančno vedel, na katerih področjih bo ankaranska občina sodelovala s koprsko, zato se je kot edini svetnik vzdržal glasovanja.

Po objavi odloka o ustanovitvi občinske uprave v uradnem listu bo župan med zaposlenimi v občinski upravi tudi imenoval v. d. direktorja uprave. Nenazadnje pa se bodo ta mesec pričele tudi priprave za sprejem prvega proračuna občine.

Občina je včeraj dobila še svoj statut. Ta se je že dvakrat “sprehodil” po kraju, v rokah pa so ga imeli ne samo svetniki, pač pa tudi društva, civilna gibanja in politične stranke, ki niso bile izvoljene v občinski svet, so pa nastopile na lokalnih volitvah.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano