Mali Chicago na sejmu v Izoli

Na pokritih stojnicah, razvrščenih po Sončnem nabrežju v Izoli, se bo še danes predstavilo približno 30 ustvarjalcev iz vse Slovenije, Hrvaške in Italije. Povabila jih je Elena Mendizza, organizatorka art sejma, ki ga bo do konca septembra pripravila še sedem sobot in nedelj (vsak prvi in tretji vikend v mesecu).

Art sejem bo v Izoli do konca septembra  še sedem sobot in 
nedelj, vsak prvi in tretji vikend v mesecu.
Art sejem bo v Izoli do konca septembra še sedem sobot in nedelj, vsak prvi in tretji vikend v mesecu. 

IZOLA > Meni, da lahko sejem obrtniških in umetniških ročnih izdelkov obogati turistično ponudbo Izole in privabi obiskovalce. Zametek art sejma je nastal pred nekaj leti, ko so ga prvič organizirali v sklopu bolšjega sejma. “Sem Izolanka in zaljubljena v Izolo, zato želim, da bi to oživili. Potovala sem po svetu in videla veliko art sejmov; izredno lepega imajo v Chicagu. Z njimi se seveda ne moremo primerjati, a tam sem dobila zamisel, in v Izoli imamo lahko nekaj podobnega, a manjšega,” pravi Elena Mendizza, ki je tudi sama ustvarjalna.

Ukvarja se predvsem s fotografiranjem slovenske obale v HDR tehniki. Na sejmu pa se bodo predstavili še izdelovalci nakita, keramike, izdelkov iz fimo mase, unikatnih kreacij ... Nekateri od njih bodo obiskovalcem tudi predstavili svoje spretnosti na delavnicah decoupage tehnike, graviranja na les, kreiranja z voskom in restavriranja. HR


Najbolj brano