Luka: nismo prejeli nobenega uradnega škodnega zahtevka

Slovenske železnice naj bi po poročanju portala siol.net od Luke Koper zahtevale odškodnino v višini 1,7 milijona evrov zaradi škode, nastale ob julijski protestni blokadi dela v pristanišču. V Luki zatrjujejo, da uradnih škodnih zahtevkov niso prejeli.

V Luki zatrjujejo, da od Slovenskih železnic niso prejeli 
nobenega uradnega škodnega zahtevka, temveč le neuradno napoved.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V Luki zatrjujejo, da od Slovenskih železnic niso prejeli nobenega uradnega škodnega zahtevka, temveč le neuradno napoved.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Slovenske železnice naj bi svoj zahtevek vložile pretekli teden. Po ocenah vodstva SŽ naj bi jim Luka bila dolžna kar 1,7 milijona evrov zaradi zastoja dela ob julijskem protestu. V Luki zatrjujejo, da so doslej prejeli “le nekaj neuradnih oziroma neutemeljenih napovedi škodnih zahtevkov, ki smo jih, ob upoštevanju vseh okoliščin tudi ustrezno obravnavali”. To velja tudi za zahtevek Slovenskih železnic, so dodali.

V Luki še poudarjajo, da je spontane prekinitve dela prišlo nepričakovano: “Zaposleni o tem niso nikogar vnaprej obvestili in tudi ne kakorkoli drugače dali vedeti o svoji nameri. Skladno s tem je bil dogodek spontane prekinitve dela ne samo nepričakovan in zato nepredvidljiv, temveč tudi neodvrnljiv in nepremagljiv. S tem so izpolnjeni vsi elementi višje sile, na podlagi katere je kakršnakoli odgovornost Luke Koper, d.d. za morebitno nastalo škodo izključena.”

Spletno uredništvo


Najbolj brano