Luka Koper prodaja hotel Pristan

Luka Koper prodaja Garni hotel Pristan, ki stoji ob vhodu v koprsko pristanišče in v neposredni bližini starega mestnega jedra. Hotel s štirimi zvezdicami, desetimi sobami in sedmimi poslovnimi apartmaji je naprodaj skupaj z opremo, rok za oddajo ponudb pa je 15. julij.

 Luka Koper prodaja Garni hotel Pristan, ki stoji ob vhodu v 
koprsko pristanišče in v neposredni bližini starega mestnega 
jedra. Foto: Adriana Buzleta
Luka Koper prodaja Garni hotel Pristan, ki stoji ob vhodu v koprsko pristanišče in v neposredni bližini starega mestnega jedra. Foto: Adriana Buzleta

KOPER > Hotel ima v štirih etažah skupaj 1272 kvadratnih metrov površin, skupaj z njim pa se prodaja tudi oprema, ki služi za opravljanje hotelske dejavnosti in dejavnosti restavracije. Ponudnik mora sam navesti ceno, ki jo je pripravljen plačati za nepremičnino, možna pa je tudi oddaja ponudbe za najem z obveznostjo odkupa najkasneje v 12 mesecih.

V letu 2015 je hotel Pristan ustvaril 3598 nočitev, kar je 13 odstotkov manj kot leto prej. Zasedenost sob je bila 58-odstotna. Skupaj z restavracijo, ki jo upravlja najemnik, je hotel ustvaril 252.000 evrov prihodkov, kar je odstotek več kot leto prej, stroški pa so bili od te številke štirikrat višji. Upoštevajoč slabitve je izguba iz poslovanja znašala 799.000 evrov.

Poziv za oddajo ponudb za nakup hotela je v soboto v časniku Delo objavila Lukina hčerinska družba Luka Koper Pristan. Ta ima poleg hotela Pristan in restavracije v njem v lasti še objekt s približno 100 nizkocenovnimi ležišči Prenočišča Prisoje v Kopru ter je v letu 2015 ob 702.000 evrov skupnih prihodkov ustvarila 824.000 evrov izgube, je razvidno iz objave na Ajpesu.

STA


Najbolj brano