Luka Koper lani z 12-odstotno rastjo prihodkov

Družba Luka Koper je lani ustvarila 152,85 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar v primerjavi s predhodnim letom predstavlja 12-odstotno rast, kažejo nerevidirani in nedokončni podatki. Na letni ravni se je okrepil tudi ladijski pretovor, ki se je povečal za pet odstotkov na 18,96 milijona ton, je danes sporočila Luka Koper.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > V Luki Koper so lani zabeležili 674.033 kontejnerjev, kar je 12 odstotkov več kot v letu 2013, lani pa je Luka Koper natovorila tudi 518.900 avtomobilov, kar je prav tako 12 odstotkov več kot v predhodnem letu, je Luka Koper danes sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Generalni tovor je na letni ravni upadel za odstotek 1,63 milijona ton, medtem ko se je tekoči tovor povečal za osem odstotkov na 3,07 milijona ton, sipki in razsuti tovor pa upadel za štiri odstotke na na 6,72 milijona ton.

Z doseženo količino pretovora so se sicer v Kopru lani po osmih letih ponovno vrnili na obseg pretovora, ki so ga beležili pred svetovno gospodarsko krizo.

STA


Najbolj brano