Luka Koper zdravilišču Debeli rtič donirala 20.000 evrov

V koprskem pristanišču so danes gostili skupino 40 otrok iz Planine, ki jim je letovanje v zdravilišču na Debelem rtiču omogočila Luka Koper. Obenem je bil obisk priložnost za predajo donacije v vrednosti 20.000 evrov, namenjene obnovi mladinskega doma Rakovica v okviru zdravilišča Debeli rtič.

Luka Koper je zdravilišču na Debelem rtiču donirala 20.000 evrov  Foto: Miha Crnič
Luka Koper je zdravilišču na Debelem rtiču donirala 20.000 evrov  Foto: Miha Crnič

KOPER > Otrokom, ki so danes obiskali luko in ki ta počitniški teden preživljajo v zdravilišču na Debelem rtiču, so letovanje omogočili s sredstvi, ki so jih zbrali z dobrodelnimi akcijami po žledolomu. Takrat so z dobrodelnim tekom in dobrodelno dražbo likovnih del zbrali 10.000 evrov, so sporočili z luke.

Dodali so, da so današnji obisk otrok, ki so jih spremljale podpredsednica Rdečega križa Slovenije Irena Nečemer, vodja zdravilišča Ana Žerjal in pedagoška vodja Gabrijela Kukovec, izkoristili tudi za izročitev donacije v vrednosti 20.000 evrov, namenjene obnovi mladinskega doma Rakovica v okviru zdravilišča Debeli rtič.

“Pomoč zdravilišču, ki vsako leto nudi zatočišče tisočem otrok iz cele Slovenije, je primer dobre prakse sobivanja med pristaniščem in okoliškimi naravnimi, družbenimi in kulturnimi biseri slovenskega primorja, kakršno je zdravilišče na Debelem rtiču,” je ob predaji čeka dejal predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić. Podpredsednica RKS Irena Nečemer se je luki zahvalila za podporo.

STA


Najbolj brano