Lokal Alaya naprodaj, ker je najemnina previsoka

“Res je, prodajam lokal, ker novi lastniki zemljišča, na katerem stoji, pričakujejo zelo visoko najemnino,” je novico o prodaji Alaye na plaži v Luciji potrdil njen lastnik Rikardo Frankarli. Zemljišče je v lasti Hotelov Metropol, ki jih je spomladi kupila hrvaška družba Liburnia Riviera Hotels.

Lokal v tropskem slogu na lucijski plaži je naprodaj. Bo dobil 
novega lastnika ali bodo bambusove hišice odpeljali?  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Lokal v tropskem slogu na lucijski plaži je naprodaj. Bo dobil novega lastnika ali bodo bambusove hišice odpeljali?  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LUCIJA > Zemljišče na plaži v Luciji med Metropolovim bazenom in Taverno je imel Rikardo Frankarli v najemu deset let, pred kratkim pa mu je potekla pogodba. Ponudba novih lastnikov iz družbe Liburnia Riviera Hotels za nov najem pa se mu zdi previsoka in zato nesprejemljiva.

Koliko pričakujejo za približno 1500 kvadratnih metrov zemljišč tik ob morju in pomol, ni povedal, ker naj bi bila to poslovna skrivnost. Prav tako je skrivnosten o ceni, ki jo je doslej plačeval, da je lahko na plaži postavil montažne hišice v tropskem slogu, v katerih je od pozne pomladi do zgodnje jeseni vsako leto deloval lokal Alaya.

Še bolj so se v molk ovili v Hotelih Metropol oziroma pri njihovih lastnikih. Na vprašanja o pričakovani najemnini in načrtih za območje ob morju v Luciji so odvrnili le, da poslovne politike ne komentirajo.

“Lastnikom sem poslal tudi svoj predlog cene, a za zdaj se niso želeli niti srečati z mano. Zato sem se odločil za prodajo. Če nam lokala oziroma objektov ne bo uspelo prodati, pa jih bomo odstranili,” napoveduje Frankarli in dodaja, da nove poslovne priložnosti išče predvsem v tujini.

Lokal Alaya je svoje bambusove in slamnate hišice na lucijski plaži odprl leta 2006 in bil že od začetka trn v peti nekaterih domačinov in drugih, ki so menili, da takšna “havajska” oprema ne sodi v Portorož in da zaseda dragocen prostor v senci borovcev ... Pred dobrimi petimi leti je slamnata streha nadstreška na koncu pomola pogorela. Pred tem je bil lokal deležen še enega poskusa požiga, ki pa so ga preprečili.

Vsako poletje pa so na glasbo in zabave, ki so trajale pozno v noč, leteli tudi očitki krajanov Portoroža in Lucije, pa tudi obiskovalcev marine in kampa v Luciji. Zaradi hrupa, ki ga je po-vzročala, oziroma prijav motenja reda in miru, je piranska občina Alayi pred dvema letoma celo preklicala dovoljenje za podaljšanje obratovalnega časa.HELENA RACE


Najbolj brano